Grid star
eveniment

DEZASTRUL ESTE IMINENT – Avertisment greu privind politica economica a guvernului Citu: „Deficitul comercial a ajuns la aproape 13 miliarde euro... In 7 luni, guvernarea PNL-USR-PLUS a depasit deficitul comercial din tot anul 2017”

Guvernarea PNL-USR-PLUS in frunte cu premierul Florin Citu a reusit o contraperformanta istorica – mai precis, ca in doar sapte luni din 2021 sa depaseasca deficitul comercial al intregului an 2017.

Astfel, in perioada ianuarie-iulie 2021, indicatorul s-a cifrat la aproape 13 miliarde de euro, depasind nivelul de 12,9 miliarde de euro inregistrat pe tot parcursul anului 2017.

Avertismentul a fost lansat vineri, 10 septembrie 2021, de catre senatorul PSD Maricel Popa (foto), secretarul Comisiei pentru administratie publica din Senat.

Ca si cum nu ar fi fost de ajuns, guvernantii nu iau masuri sa rezolve problema, ci pierd timpul cu luptele interne din PNL si din coalitie.

In acest context, sa nu ne mire daca in curand vom vedea moneda europeana atingand pragul de cinci lei pentru un euro, subliniaza parlamentarul PSD.

Iata intreaga postare de pe Facebook a lui Maricel Popa:

Deficitul comercial al tarii a ajuns la aproape 13 miliarde de euro. Ne indreptam cu pasi repezi spre o criza economica fara precedent!

Guvernarea de Dreapta bate record dupa record. Din pacate, in sens negativ. In 7 luni de guvernare PNL-USR-PLUS, s-a depasit deficitul comercial din tot anul 2017!

Acesta este rezultatul luptelor interne din PNL, dar si din coalitia de guvernare, o consecinta evidenta a unei politici nocive care nu a sprijinit economia si a eliminat orice stimuli pentru productia interna si de export. Dupa ce au pacalit romanii cu un program de guvernare nesustenabil, acum penelistii si useristii aduc Romania in pragul colapsului.

In plus, agravarea deficitului comercial inseamna presiune din ce in ce mai mare pe cursul de schimb. Moneda nationala se devalorizeaza accentuat si in curand se va atinge pragul de 5 lei pentru un euro.

In conditiile in care agentiile de rating retrogradeaza cotatiile Romaniei din cauza gravelor dezechilibre economice provocate de Guvernarea de Dreapta, imprumuturile vor costa din ce in ce mai mult, ceea ce inevitabil va pune o povara din ce in ce mai mare pe umerii tuturor romanilor.

Citu si Orban trebuie sa plece impreuna, definitiv. Romania nu trebuie sa mai ajunga in situatiile din 2009 si 2012. PSD este singurul partid care a adus bunastare romanilor”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani