Grid star
camere de comert

DEZVOLTAREA RELATIILOR ECONOMICE - CCIR va organiza un Forum de afaceri in Guineea-Bissau

Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), Mihai Daraban, a avut, miercuri, 23 martie 2022, o intrevedere cu ministrul turismului din Guineea-Bissau, Fernando Vaz, pe agenda discutiilor figurand subiecte legate de modalitatile de dezvoltare a relatiilor economice si comerciale intre comunitatile de afaceri dintre cele doua state.
 
"Avand in vedere faptul ca atat Guineea-Bissau, cat si intreaga Coasta de Vest a Africii sunt foarte atractive din punct de vedere comercial pentru Romania, CCIR va media dialogul dintre autoritatile statului african si mediul de business romanesc, in ceea ce priveste dinamizarea schimburilor comerciale bilaterale. In acest sens, vom propune organizarea unei misiuni economice in Guineea Bissau, la care ne dorim sa participe agentiile romanesti de turism pentru a face mai bine cunoscuta aceasta destinatie publicului din Romania. De asemenea, pentru ca Guineea-Bissau nu inseamna numai turism, propunem si organizarea unui forum de afaceri prin intermediul caruia antreprenorii romani sa se informeze in mod direct cu privire la oportunitatile de afaceri din Guineea-Bissau”, a declarat presedintele CCIR, Mihai Daraban.

Investitiile straine, scutite 10 ani de plata taxelor

 "Romania poate reprezenta pentru Guineea-Bissau un partener economic strategic, avand in vedere multitudinea de oportunitati de afaceri si investitii pe care le punem la dispozitia oamenilor de business. Turismul este cea mai importanta resursa a noastra, dar nu este si singura. Guineea Bissau este foarte atractiva pentru investitorii straini si pentru afacerile care se pot realiza in agricultura si piscicultura, avand o clima propice pentru dezvoltarea acestor sectoare economice. Nu trebuie uitat si faptul ca investitiile straine din Guineea–Bissau sunt scutite 10 ani de plata taxelor, fiind permis transferul integral al profitului in strainatate”, a declarat ministrul turismului din Guineea-Bissau, Fernando Vaz.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani