Grid star
camere de comert

Dialog strategic intre presedintele CCIR si ambasadorul Azerbaidjanului pentru intensificarea relatiilor bilaterale

Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), Mihai Daraban (foto stanga), a avut miercuri, 3 iulie 2024, o intrevedere cu E.S. Gudsi Osmanov (foto dreapta), ambasadorul Republicii Azerbaidjan in Romania, in scopul dinamizarii relatiilor economice bilaterale.

 

Presedintele CCIR, Mihai Daraban, a punctat:


“Camera de Comert si Industrie a Romaniei este deschisa sa continue dialogul cu Ambasada Republicii Azerbaidjan pe toate palierele de lucru, pentru dezvoltarea legaturilor bilaterale. Trebuie reluate discutiile pe proiectul AGRI (Azerbaidjan – Georgia – Romania Interconnector), pentru transportul gazelor naturale din regiunea Caspica, care ar putea oferi Europei o alternativa la gazul rusesc, sens in care se impune preluarea pe agenda de lucru a Comisiei Europene si a Germaniei”.

Totodata, presedintele Daraban a subliniat importanta zonei Constanta, care are un potential semnificativ datorita portului si santierului naval:

“Portul Constanta poate sa ofere o reducere cu cel putin 60% a timpului de tranzit al transporturilor navale pe ruta Canalului Suez – Port Constanta, comparativ cu Portul Rotterdam. De asemenea, Coridorul Dunare reprezinta o alternativa eficienta la transportul rutier, facilitand tranzitul, intr-un singur transport, a aproximativ 18.000 de tone de bunuri catre pietele din Europa de Est si Centrala, in stransa legatura cu avantajele oferite de portul Constanta”.

E.S. Gudsi Osmanov, ambasadorul Republicii Azerbaidjan in Romania, a declarat:

“Suntem interesati sa discutam despre proiectul AGRI la nivel de conducere a statului Azerbaidjan, avand in vedere relatiile bilaterale solide atat la nivel politic, cat si in mediul de afaceri”.

In plus, E.S., ambasadorul Gudsi Osmanov, a oferit o scurta prezentare despre SOCAR si a lansat invitatia catre delegatia CCIR pentru o vizita oficiala in Azerbaidjan.

Compania Petroliera de Stat a Republicii Azerbaidjan (SOCAR) este o companie petroliera si de gaze naturale detinuta de stat si este considerata una dintre cele mai mari companii petroliere din lume. A fost fondata pe 13 septembrie 1992, prin Decretul 200 dat de presedintele Republicii Azerbaidjan, prin fuziunea a doua companii petroliere de stat, in urma nationalizarii industriei petroliere azere.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani