Grid star
eveniment

DUBLAREA ALOCATIILOR – Ce se intampla in Senat

Legea privind dublarea alocatiilor ar trebui sa fie luata in discutie luni, 23 noiembrie 2020, in Senat.

Mai exact, este vorba despre cererea presedintelui Iohannis (foto) de reexaminare a legii prin care alocatiile se dubleaza.

Guvernul PNL se opune acestei legii si a decis marirea cu doar 20% a alocatiilor.

Presedintele Senatului Robert Cazanciuc a declarat ca cei de la PNL si USR refuza de aproape o luna sa vina la serviciu, iar astfel legea respectiva nu se poate discuta:

“Guvernul Orban, printr-o ordonanta de urgenta a blocat dublarea alocatiilor pentru copii. Presedintele Iohannis, cu acelasi cinism, a respins legea prin care Parlamentul spunea nu ordonantei Guvernului. Astazi avem pe ordinea de zi cererea presedintelui de reexaminare si, evident, vrem sa respingem aceasta cerere pentru a putea dubla alocatiile”.

Robert Cazanciuc spune ca sunt bani pentru dublarea alocatiilor, si acuza ca de o luna, PNL si USR nu vin la serviciu, dar gasim resurse sa ii platim pe acesti oameni:

“Vin fara niciun fel de jena sa ia banii de la casierie, dar nu au decenta sa vina sa voteze pentru aceasta lege”.

Iata declaratiile facute de Robert Cazanciuc:

"Astazi, pentru ora 13,00, am convocat din nou Biroul permanent al Senatului din nou, in incercarea de a-i convinge pe colegii nostri ca trebuie sa vina la serviciu. Colegii de la PNL si USR lipsesc de o luna, blocand Senatul. Astazi, avem pe ordinea de zi o lege extrem de importanta, asteptata de milioane de romani, si anume legea privind dublarea alocatiilor copiilor.

Dupa cum stiti, printr-un cinism de nedescris, Guvernul Orban, printr-o ordonanta de urgenta a blocat dublarea alocatiilor pentru copii. Presedintele Iohannis, cu acelasi cinism, a respins legea prin care Parlamentul spunea nu ordonantei Guvernului. Astazi avem pe ordinea de zi cererea presedintelui de reexaminare si, evident, vrem sa respingem aceasta cerere pentru a putea dubla alocatiile.

"Am auzit multe discutii despre sumele necesare pentru aceasta marire, ca nu ar fi. As vrea sa spun ca, printr-o rectificare bugetara facuta in august, Guvernul a gasit 2,2 miliarde de lei pentru a-i da primarilor PNL. Acum, la rectificarea bugetara, au pus din nou un miliard de lei. Practic, aceasta suma este mai mult decat necesara pentru a dubla alocatiile.

Noi nu gasim resurse sa dublam alocatiile, dar gasim resurse sa ii platim pe chiulangii. De o luna, PNL si USR nu vin la serviciu, dar gasim resurse sa ii platim pe acesti oameni. Vin fara niciun fel de jena sa ia banii de la casierie, dar nu au decenta sa vina sa voteze pentru aceasta lege”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani