Grid star
eveniment

TAXA DE PARCARE IN MAMAIA – Decizia luata de Primaria Constanta. Perioada in care se elimina. Vesti semi-bune. Anunt pentru hotelieri

Decizie a Primariei Constanta cu privire la taxa de parcare din Mamaia care a starnit nemultumiri in randul turistilor, motiv pentru care unii dintre acestia au decis sa aleaga alte statiuni din sudul litoralului, acolo unde nu se mai plateste (click aici pentru a citi). Se suspenda doar in intervalul 19:00-09:00, si pana la 31 decembrie, data la care sezonul estival este terminat de mult.

Suparare mare de ceva vreme din cauza taxei de parcare in Mamaia. Pentru prima data in ultimii ani, statiunea nu este la capacitate maxima, iar turistii spun ca acest lucru se datoreaza si taxei de parcare care se duce spre 100 de lei pe zi. Asta in conditiile in care in statiunile din sudul litoralui taxa a fost eliminata.

Procedura de inchiriere

Dupa lungi discutii, Primaria Constanta a anuntat marti, 26 iulie 2022, ca se suspenda taxa de parcare. Nu definitiv, ci doar in intervalul 19:00-09:00. Primaria mai anunta ca modalitatea prin care hotelierii inchiriaza locurile de parcare din statiunea Mamaia va fi imbunatatita. Acestia vor putea pune la dispozitie turistilor un abonament ce le va permite sa parcheze oriunde in zona 0, si nu doar intr-un loc specific, stabilit in prealabil. Hotelierii pot pune la dispozitia turistilor locuri de parcare inchiriate cu 70 bani/ora, cel mai mic tarif care poate fi platit in municipiul Constanta pentru plata parcarii, potivit institutiei.

Iata anuntul Primariei Constanta:

"Proiectul de hotarare pentru suspendarea unor prevederi din cuprinsul Regulamentului de organizare si functionare a parcarilor publice din municipiul Constanta aprobat prin HCL nr.123/2021 a fost aprobat astazi de consilierii locali.
Obligativitatea platii tarifului de parcare din municipiul Constanta si statiunea Mamaia, intre orele 19:00-09:00, va fi eliminata pana la 31 decembrie 2022, inclusiv.
Demersul vine in completarea Regulamentului de organizare si functionare a parcarilor publice din municipiul Constanta. Regulamentul parcarilor prevedea, inca de la intrarea in vigoare, posibilitatea ca toti agentii economici care isi desfasoara activitatea in zona 0 sa poata sa beneficieze de un abonament unic in valoare de 199 lei/luna si de un abonament suplimentar in valoare de 499 lei/luna.

70 bani/ora

Totodata, modalitatea prin care hotelierii inchiriaza locurile de parcare din statiunea Mamaia va fi imbunatatita de comun acord, intre Confort Urban si agentii economici prin simplificarea modalitatii de contractare si introducerea unor abonamente la purtator. Acestia vor putea pune la dispozitie turistilor un abonament ce le va permite acestora sa parcheze oriunde in zona 0, si nu doar intr-un loc specific, stabilit in prealabil. Hotelierii pot pune la dispozitia turistilor locuri de parcare inchiriate cu 70 bani/ora, cel mai mic tarif care poate fi platit in municipiul Constanta pentru plata parcarii.
In acest fel, ne dorim sa crestem numarul locurilor contractate de catre hotelieri, in prezent fiind inchiriate 1300 de locuri de parcare din cele 6900 disponibile”
.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani