Grid star
eveniment

DUPA SOBOLANI, IN BUCURESTI SI TANTARII PURTATORI DE VIRUSUL WEST NILE – Nicusor Dan intra tare in ei

Bucurestiul in 2021 ar putea fi declarat un oras prietenos cu animalele. Din pacate, cu cele care transmit o multime de boli.
Sobolanii tind sa devina „animale de casa”, iar o alta specie loveste Capitala. Este vorba despre  tantarii purtatori ai virusului West Nile, care, potrivit specialistilor, poate fi mortal.
Respectivele „zburatoare” au fost raportate ca se plimba nestingherite prin oras.
Motiv pentru care Primaria Capitalei condusa de Nicusor Dan, institutie care a intarziat „putin” dezinsectia si deratizarea, a anuntat ca incepe atacul asupra tantarilor.

Iata anuntul Primariei Capitalei:

"In legatura cu informatiile aparute in spatiul public cu privire la aparitia, in Bucuresti, a unor tantari purtatori de virusul West Nile, PMB informeaza:
Primaria Municipiului Bucuresti, prin Compania Eco-Igienizare, a intensificat, inca de miercuri, 21 iulie, tratamentele de combatere a tantarilor in zonele in care s-a semnalat prezenta virusului West Nile, respectiv: Splaiul Independentei, zona cuprinsa intre Eroilor si Universitate, parcurile Cismigiu si Izvor, cartierul Crangasi.
PMB tine legatura zilnic cu Directia de Sanatate Publica Bucuresti (DSPMB), iar pana la aceasta data nu au fost confirmate cazuri de transmitere a acestui virus catre populatie.

Asaltul Primariei asupra tantarilor

Totodata, Compania Municipala Eco Igienizare a devansat inceperea celui de-al cincilea tratament de combatere a tantarilor, (din cele 14 tratamente programate pentru anul acesta) si actioneaza in toate parcurile din Capitala: Herastrau, Cismigiu, Carol, Tineretului, Parcul Circului, Parcul Floreasca, Parcul National, Parcul Alexandru Ioan Cuza, etc.
Campania se desfasoara zilnic, de la periferia Capitalei catre centru, pana la acoperirea tuturor zonelor din Bucuresti.
De asemenea, in zilele urmatoare, actiunea de dezinsectie se va desfasura, conform planificarii, in toate cartierele Capitalei, pe aliniamentele stradale, pe spatiile verzi dintre blocuri, pe spatiile verzi ale institutiilor subordonate PMB (spitale, cimitire, etc.), precum si in retelele de termoficare apartinand Companiei Municipale Termoenergetica”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani