Grid star
business capital

ELEMENTUL SUVERANITATII PENTRU CITU – Explicatiile ministrului

Elementul suveranitatii pentru Florin Citu (foto), ministrul de finante, consta in politica de impozitare. Concret, acesta a declarat in cadrul reuniunii informale a ministrilor de finante din Uniunea Europeana, faptul ca: Politica de impozitare reprezinta un element al suveranitatii si o parghie esentiala in stabilirea politicilor nationale. Romania nu sustine trecerea de la unanimitate la majoritate calificata in ceea ce priveste modalitatea de adoptare la nivel UE a deciziilor in domeniul impozitarii.

Potrivit unui comunicat emis de Ministerul Finantelor Publice (MFP), sambata, 12 septembrie 2020, declaratiile au fost facute la reuniunea ministrilor de finante din UE, care s-a desfasurat la Berlin, pe 11, respectiv 12 septembrie 2020.

Aceasta a fost precedata de intalnirea Eurogroup in format extins, care a avut pe agenda trecerea in revista a dosarelor aferente Uniunii Bancare.

In acelasi context, ministrul Citu a precizat faptul ca Romania acorda o mare importanta ponderii echitabile a poverii financiare intre statele membre. Totodata, tara noastra doreste dezvoltarea economica a acestora.

Tot aici, este demn de mentionat ca utilizarea impozitarii ca sprijin in tranzitia “economia verde” trebuie sa ia in considerare specificitatile economice ale fiecarui stat membru, mai ales in cazul statelor aflate in proces de recuperare a decalajelor. Astfel spus, situatia este diferita de la un stat la altul.

Ministrul de Finante Florin Citu:

Sustinem finantarea bugetului UE pe baza principiilor echitatii, eficientei, transparentei si simplitatii. Referitor la noile resurse proprii care urmeaza sa fie propuse de Comisia Europeana, suntem deschisi discuțiilor, dar trebuie mai intai sa vedem propunerile concrete si impactul financiar asupra bugetului national. Romania nu sustine trecerea de la unanimitate la majoritate calificata in ceea ce priveste modalitatea de adoptare la nivel UE a unor decizii in domeniul impozitarii.

De asemenea, ministrul roman de finante a mentionat sustinerea fata de imbunatatirea regulilor UE pentru cooperarea administrativa intre statele membre.

* Cititi aici comunicatul integral emis de MFP

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani