Grid star
business capital

ASIGURARILE DE SANTATE: SUMELE PLATITE DE COMPANII – Raport privind piata autohtona. Valoarea totala a serviciilor

Romanii au utilizat anul trecut asigurarile voluntare de sanatate de peste 620.000 de ori, dublu in comparatie cu 2020, potrivit unei analize facute de Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR).

In acelasi timp, valoarea totala a serviciilor medicale platite in 2021 de catre companiile de asigurari in baza acestor polite a fost cu 31% mai mare decat in 2020, adica peste 280 milioane lei. Acesti bani au acoperit costuri cu serviciile medicale de care au avut nevoie cei care si-au incheiat o asigurare voluntara de sanatate.

Crestere cu 10%

UNSAR anunta ca potrivit datelor Autoritatii de Supraveghere Financiara, protectia suplimentara contractata de romani in 2021 in baza asigurarilor voluntare de sanatate a crescut cu 10% fata de anul precedent. Evolutia primelor brute subscrise reflecta si rezultatele celei mai recente cercetari sociologice realizate de IRES pentru UNSAR: 4 din 10 romani spun ca sunt mai interesati de acest tip de polita.
Asigurarile voluntare de sanatate protejeaza suplimentar bugetul familiei in cazul producerii unei imbolnaviri sau a unui accident cu consecinte nedorite si costisitoare. O astfel de polita poate acoperi, total sau partial, costurile rezultate si ofera asiguratilor nostri solutii rapide si flexibile de acces la serviciile medicale necesare. Este important sa ne indreptam atentia catre instrumentele financiare care ne asigura protectia de care noi si familiile noastre avem atat de multa nevoie”, a declarat presedintele UNSAR, Adrian Marin.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani