Grid star
companii

EUIPO VINE IN SPRIJINUL IMM-URILOR – Oficiul European pentru Proprietate Intelectuala si Comisia Europeana cofinanteaza achizitia de drepturi de proprietate industriala

Pe 23 ianuarie 2023 Oficiul European pentru proprietate Intelectuala (EUIPO), sustinut de Comisia Europeana, a lansat un program de finantare pentru intreprinderile mici si mijlocii (IMM) din Uniunea Europeana prin care sustine companiile in dezvoltarea componentei de proprietate industriala.

Mihai BETELIE, General Manager – Agentia de Proprietate industriala Rompatent Design

Concret, EUIPO acorda IMM-urilor vouchere in valoare de 1000 de euro cu care acestea pot plati taxele pentru obtinerea de drepturi de proprietate industriala (DPI) pentru marci si desene industriale.

Voucherele pot fi folosite de companii atat pentru plata taxelor la EUIPO pentru obtinerea de drepturi de marca europeana si desene si modele industriale europene, dar si pentru plata taxelor la oficiile nationale de proprietate intelectuala (OSIM in cazul Romaniei) pentru obtinerea acelorasi drepturi, dar nationale, asupra marcilor si desenelor si modelelor industriale.

Finantarea are si o componenta separata de finantare a serviciilor de audit si prediagnoza de Proprietate Industriala, fiind oferite separat vouchere in valoare de 1350 de euro prin care IMM-urile pot primi consultanta cu privire la potentialul proprietatii industriale in dezvoltarea companiilor.

Se au in vederea atat punerea in valoare a acelor active de IP (marci sau desene si modele industriale deja inregistrate), cat si identificarea tuturor activelor de proprietate Industriala din cadrul unei companii care ar putea fi protejate, avand potential de crestere a valorii companiei respective.

Bugetul alocat de EUIPO pentru aceste subventii este de 25 milioane euro.

Pentru a fi eligibili, solicitantii trebuie sa fie intreprinderi mici si mijlocii (IMM-uri), cu sediul intr-unul din statele membre UE.

Un program similar de cofinantare pentru obtinerea de DPI a fost derulat cu succes de EUIPO si in anul 2022.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani