Grid star
eveniment

EXCLUSIV: SE MARESC SALARIILE – Iata draftul proiectului de OUG privind unele masuri fiscal bugetare in domeniul cheltuielilor publice si consolidare fiscala. Sunt prevazute majorari salariale pentru profesori si personalul platit din fonduri publice. In

Lumea Banilor prezinta draftul proiectului de Ordonanta de Urgenta privind unele masuri fiscal bugetare in domeniul cheltuielilor publice, pentru consolidare fiscala precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative. Printre prevederi se numara si mariri de salarii in educatie, dar nu numai.

Potrivit documentului, neasumat inca oficial, cuantumul brut al salariilor de baza ale personalului didactic, personalului didactic auxiliar precum si ale personalului nedidactic se majoreaza in 2024 dupa cum urmeaza:

a) incepand cu data de 1 ianuarie 2024 cu un procent de 13% fata de nivelul acordat pentru luna decembrie 2023;

b) incepand cu data de 1 august 2024 cu un procent de 7% fata de nivelul acordat pentru luna decembrie 2023.

De asemenea, incepand cu 1 ianuarie 2024, cuantumul brut al salariilor de baza/soldelor de functie/salariilor de functie/indemnizatiilor de incadrare lunara de care beneficiaza personalul platit din fonduri publice potrivit prevederilor legale in vigoare se majoreaza cu 5% fata de nivelul acordat pentru luna decembrie 2023.

Sporurile se plafoneaza

Pe de alta parte, incepand cu data de 1 ianuarie 2024, cuantumul sporurilor, indemnizatiilor, compensatiilor, primelor si al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut lunar, solda lunara de care beneficiaza personalul platit din fonduri publice se mentine cel mult la nivelul cuantumului acordat pentru luna decembrie 2023, in masura in care personalul ocupa aceeasi functie si isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii.

Draftul OUG mai prevede ca munca suplimentara efectuata peste durata normala a timpului de lucru de catre personalul din sectorul bugetar incadrat in functii de executie sau de conducere, precum si munca prestata in zilele de repaus saptamanal, de sarbatori legale si in celelalte zile in care, in conformitate cu reglementarile in vigoare, nu se lucreaza in cadrul schimbului normal de lucru se vor compensa numai cu timp liber corespunzator acestora.

In anul 2024, institutiile si autoritatile publice, indiferent de sistemul de finantare si de subordonare, inclusiv activitatile finantate integral din venituri proprii, infiintate pe langa institutiile publice, nu acorda personalului din cadrul acestora premii.

* Cititi aici integral draftul OUG privind unele masuri fiscal bugetare in domeniul cheltuielilor publice, pentru consolidare fiscala precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani