Grid star
antreprenoriat

FACTURAREA ELECTRONICA INTRE FIRME – Masura, introdusa din septembrie

Premierul Florin Citu anunta ca din septembrie va fi introdusa facturarea electronica intre firme.
Potrivit sefului Executivului, agentii economici vor utiliza un sistem de facturare electronica pentru a incarca, stoca si descarca facturile pe care le emit, in relatia cu institutiile publice. Citu sustine ca prin aceasta masura vor creste veniturile colectate la bugetul national.

Iata anuntului premierului:

“Asa cum am promis, introducem facturarea electronica intre firme.
Din septembrie 2021, agentii economici vor utiliza un sistem de facturare electronica pentru a incarca, stoca si descarca facturile pe care le emit, in relatia cu institutiile publice.
Masura va fi implementata de Ministerul Finantelor, prin Centrul National pentru Informatii Financiare, in cadrul unui program pilot.
Este prima etapa de dezvoltare a sistemului informatic de facturare electronica care urmeaza sa fie generalizata in relatiile dintre toti operatorii economici.

Bani mai multi la buget

Implementarea sistemului obligatoriu de facturare electronica, atat intre agentii economici si institutiile publice, cat si in relatiile dintre agentii economici va insemna:
➢ eficienta si predictibilitate in cheltuirea banilor de catre institutiile publice;
➢ cresterea veniturilor colectate la bugetul national.
Odata cu operationalizarea sistemului de facturare electronica in domeniul achizitiilor publice, Romania se aliniaza standardelor europene din domeniu”

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani