Grid star
companii

FACTURILE LA ENERGIE: CONTROLUL ANRE – Furnizori amendati pentru ca nu si-au respectat obligatiile legale. Valoarea totala a sanctiunilor

Din ce in ce mai multi romani se plang ca nu primesc la timp facturile la energie, si sunt speriati ca vor primi nota de plata pe mai multe luni, ceea ce ar insemna o suma uriasa de plata. Motiv pentru care Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) a facut o serie de controale la principalii furnizori de nergie.

Actiunile de control au avut ca tematica verificarea modului in care, in perioada 01.04.2022 – 30.09.2022, furnizorii si-au respectat obligatia de a emite facturi conform perioadei de facturare convenita cu clientii finali. In urma verificarilor, ANRE a constat ca furnizorii controlati nu si-au respectat obligatiile, respectiv au emis cu intarziere sau nu au emis facturi de energie electrica dupa fiecare perioada de facturare. Acestia au fost sanctionati contraventional cu amenzi in valoare totala de 380.000 lei.

Iata anuntul presedintelui ANRE, Dumitru Chirita:

Asa cum am anuntat public, ca urmare a numeroaselor sesizari privind neemiterea facturilor de energie electrica, am demarat actiuni de control la principalii furnizori de energie electrica.
Actiunile de control au avut ca tematica verificarea modului in care, in perioada 01.04.2022 – 30.09.2022, furnizorii si-au respectat obligatia de a emite facturi conform perioadei de facturare convenita cu clientii finali.
In urma verificarilor efectuate, s-a constatat ca furnizorii controlati nu si-au respectat obligatiile legale, respectiv au emis cu intarziere sau nu au emis facturi de energie electrica dupa fiecare perioada de facturare, acestia fiind sanctionati contraventional cu amenzi in valoare totala de 380.000 lei, dupa cum urmeaza:

-ELECTRICA FURNIZARE-120.000 lei;
-HIDROELECTRICA-70.000 lei;
-CEZ VANZARE-60.000 lei;
-E.ON ENERGIE ROMANIA-50.000 lei;
-ENEL ENERGIE-50.000 lei;
-ENEL ENERGIE MUNTENIA-30.000 lei
.
Vom continua sa monitorizam respectarea prevederilor legale in vigoare pentru a remedia acele incalcari care afecteaza consumatorii de energie electrica si gaze naturale”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani