Grid star
eveniment

FACTURILE LA ENERGIE – Ministrul interimar al Finantelor a dat ordin ANAF. Cere analize. In Bucuresti, agentul termic e dat disparut

In timp ce facturile la energie explodeaza, iar caldura si apa calda lipsesc din casele romanilor, ministrul interimar al Finantelor, Dan Vilceanu, dispune efectuarea de analize si cere Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) sa monitorizeze comportamentul financiar-fiscal al operatorilor economici din domeniu.

Iarna bate la usa, foarte multe localitati, inclusiv Capitala, nu au apa calda si caldura, indiferent de pret. Ministrul interimar al Finantelor, Dan Vilceanu, a anuntat vineri, 22 octombrie 2021, ca a dispus intensificarea analizelor privind posibile distorsiuni ale pietei in domeniul energiei.
Indiferent de analiza ANAF, facturile la incalzire, din pacate, nu ar trebui sa fie o problema, avand in vedere ca, cel putin in Bucuresti, agentul termic este dat in urmarire generala. Pana la a analiza preturile de productie, de distributie, etc, ca sa platesti trebuie sa ai apa calda si caldura. Ramane insa analiza ANAF a pretului la "lumina", pret pe platit in urma incalzirii locuintei cu un calorifer electric.

Iata anuntul ministerului de Finante:

"Ministrul Finantelor, dl Dan Vilceanu, a dispus intensificarea analizelor privind posibile distorsiuni ale pietei in domeniul energiei, in contextul ingrijorarilor legate de cresterea preturilor la energie si gaze naturale si al anuntului Comisiei Europene, acela de a avea un set de masuri si optiuni pentru a raspunde la socul cresterii preturilor.

In acest sens, Agentia Nationala de Administrare Fiscala, prin Directia Generala Antifrauda Fiscala, va desfasura actiuni de monitorizare a comportamentului financiar-fiscal al operatorilor economici din domeniu.

Actiunile vizeaza mentinerea unui mediu concurential corespunzator si vor completa demersurile institutiilor cu atributii in domeniu".

Citu, doua fete

Inainte de demitere, prin motiune de cenzura, premierul Florin Citu, in prezent interimar, declara ca Executivul nu va plafona preturile la energie:

”Stiti foarte bine ca exista o ingrijorare care se accentueaza in spatiul public in ceea ce priveste preturile la energie, in special pentru ca vine sezonul de iarna, plata facturilor, si atunci trebuie sa venim cu solutii. Bineinteles ca solutia asupra preturilor nu poate sa vina de la premier, trebuie sa gasim solutia impreuna. Va spun din capul locului ca nu vom interveni pentru a plafona preturile, asta sa fie foarte clar”.

Dupa ce a fost votata motiunea de cenzura, Citu s-a razgandit, si a sustinut acest lucru.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani