Grid star
eveniment

MUTAREA LUI DRULA DUPA CRITICILE LUI CITU – Ministrul Transporturilor: A fost semnat contractul

Ministrul Transporturilor Catalin Drula pare ca tine sa-i arate premierului Florin Citu ca nu a avut dreptate cand a criticat activitatea institutiei pe care o conduce. Asa ca anunta semnarea unui nou contract pentru realizarea unei autostrazi. Daca proiectul se va realiza si fizic, dar si in cat timp, ramane de vazut.

Luna august a debutat cu mai multe contre de la distanta intre Citu si Drula, dupa ce seful Executivului s-a declarat nemultumit de executia bugetara de la ministerul Transporturilor. Citu declara ca de la ministerul condus de Drula ar fi trebuit sa ia bani, si nu sa dea, daca ar tine cont de executia bugetara (click aici pentru a citi).
„Avem recorduri istorice la Transporturi si pe fonduri europene, si pe nationale”, a fost replica lui Drula.

Autostrada Fagaras-Brasov, la stadiul de proiect

De la aceasta disputa, ministrul Transporturilor a anuntat semnarea mai multor contracte, ultimul fiind parafat luni, 23 august 2021. Este vorba despre contractul pentru proiectarea Autostrazii Fagaras-Brasov.
Drula a luat parte la semnarea contractului dintre Compania de drumuri si proiectantul care va realiza completarea studiului de fezabilitate si proiectul tehnic de detaliu.
Potrivit ministrului, acest segment al autostrazii A3 Transilvania, lung de 48 de km, a fost scos la licitatie in aceasta primavara:

“Este primul contract semnat pe noul caiet de sarcini care are prevederi mult mai echilibrate.
Traseul incepe cu un nod rutier care face legatura la Codlea cu autostrada Ploiesti-Brasov si se incheie in apropiere de Fagaras, printr-un nod de mare viteza care face conexiunea cu autostrada Sibiu-Fagaras. In plus, in zona municipiului Brasov, proiectantul va asigura legatura cu autostrada Brasov-Bacau.
Printre cele mai importante activitati din cadrul contractului se numara realizarea unor studii si analize de trafic, geotehnice, arheologice, topografice, hidrologice, hidraulice, de identificare a proprietarilor si a constrangerilor de pe traseu sau a utilitatilor intersectate. Vor fi obtinute toate avizele, acordurile si autorizatiile necesare”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani