Grid star
eveniment

FLORIN CITU A ANUNTAT OFICIAL REVOCAREA DIN FUNCTIE A MINISTRULUI DE FINANTE - Alexandru Nazare nu a vrut sa-si dea demisia

Premierul Florin Citu a anuntat joi, 8 iulie 2021, ca a trimis la Cotroceni cererea de revocare din functie a ministrului de Finante Alexandru Nazare.
Citu a precizat ca initial i-a cerut lui Nazare sa-si dea demisia, insa acesta a refuzat:
“A avut posibilitatea sa-si dea demisia, dar a preferat sa fie revocat”.
Premierul a anuntat ca i-a propus lui Klaus Iohannis ca ministru interimar de Finante sa fie el.
Seful Executivului si-a motivat decizia de demitere a lui Alexandru Nazare prin faptul ca la Finante sunt multe proiecte intarziate.

Iata declaratiile facute de Florin Citu:

In cursul zilei de marti am informat toti liderii coalitiei de decizia mea de a-i cere domnului Nazare demisia. Azi am avut o discutie privind decizia domnului Nazare de a refuza sa isi dea demisia si de a prefera sa fie revocat, si am mers mai departe cu demiterea acestuia

Decizia am luat-o dupa o analiza pe care am facut-o la 6 luni de zile. Astazi vorbim despre minsiterul Finantelor, nu exista alte discutii. Fac analiza pe fiecare minister in parte in fiecare zi.
Avem proiecte intarziate, proiecte care sunt importante pentru a atrage fonduri europene cat si pentru eliminarea evaziunii fiscale. Din pacate, acolo sunt cele mai multe proiecte intarziate.

Eu voi prelua interimatul, pana la desemnarea unui nou ministru. In acest moment nu avem nicio propunere de ministru al Finantelor”

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani