Grid star
companii

FONDUL PROPRIETATEA VINDE DETINERILE LA ENEL – Contractul a fost incheiat in urma cu 24 ore. Iata cati bani incaseaza

Fondul Proprietatea vinde detinerile minoritare la E-Distributie Muntenia, Enel Energie Muntenia, E-Distributie Dobrogea, E-Distributie Banat si ENEL Energie. Potrivit unul comunicat al Fondului, contractul cu societatea elena Public Power Corporation S.A. (“PPC”) a fost incheiat in 19 aprilie 2023, pretul de vanzare fiind 650 milioane lei.

Tranzactia vine ca urmare a incheierii de catre Enel si PPC a unui contract de vanzare a tuturor participatiilor detinute de acest grup in Romania.

 

Enel incaseaza peste 1 miliard euro

Enel anunta in martie ca a semnat cu firma greaca Public Power Corporation S.A. (“PPC”) un acord pentru vanzarea tuturor participatiilor detinute de catre Grupul Enel in Romania. Potrivit unui comunicat, acordul prevede plata de catre PPC a unei sume totale de aproximativ 1,260 miliarde de euro, ceea ce evalueaza societatile vandute la circa 1,9 miliarde de euro (100% din actiuni). In plus, suma totala poate fi ajustata conform unor clauze uzuale in astfel de tranzactii precum si printr-un mecanism pentru potentiale plati ulterioare, in functie de valoarea viitoare a activitatii de retail.

Prin vanzarea tuturor activitatilor din Romania, continuam planul de vanzare de active prezentat in urma cu 3 luni in cadrul Planului Strategic 2023-2025 al Enel. Suntem mandri de rezultatele obtinute in Romania de la intrarea in tara in 2005 si apreciem munca sustinuta si devotamentul colegilor nostri, care ne-au permis sa devenim unul dintre cei mai importanti jucatori integrati in domeniul energiei in Romania. Suntem increzatori ca un grup international important precum PPC va continua aceasta poveste de succes”, a declarat Francesco Starace, CEO si Director General al Grupului Enel.

 

 

 

 

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani