Grid star
antreprenoriat

FONDURI PENTRU FERMIERII ROMANI – BERD si BEI aloca 12,5 milioane de euro pentru finantarea producatorilor agricoli afectati de pandemia COVID-19

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si Banca Europeana de Investitii (BEI) vor oferi fonduri in valoare de 12,5 milioane de euro fermierilor din Romania. Anuntul a fost facut in data de 1 iulie 2020 si prevede alocarea acestor sume de bani prin intermediul Agricover Credit IFN.

Fondurile acordate vor permite Agricover Credit IFN sa-si extinda finantarea catre agricultura si sa ajute astfel fermierii romani afectati economic de pandemia de coronavirus.

Directorul regional BERD pentru Romania si Bulgaria, Mark Davis (foto), a subliniat ca sumele prevazute pentru fermieri ii vor ajuta pe acestia sa depasesca perioada COVID-19, in contextul in care aceasta pandemie a provocat dereglaje in ce priveste cererea, lanturile de aprovizionare si exporturile: „Producatorii agricoli din Romania au fost afectati de perturbari in ceea ce priveste cererea, lanturile de aprovizionare si exporturile, confruntandu-se in acelasi timp cu o incertitudine crescuta in sezonul de recolta 2020. Acordarea de finantari agricole suplimentare va ajuta fermierii sa depaseasca aceste provocari, in beneficiul comunitatilor rurale si al industriei de baza pe perioada Covid-19 si ulterior".

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani