Grid star
criptomonede

GIGANTUL MICROSTRATEGY PARIAZA IN CONTINUARE PE BITCOIN – Compania anunta a doua achizitie de BTC din noiembrie, in valoare de peste 600 milioane dolari

MicroStrategy anunta ca a adaugat bilantului sau in Bitcoin inca 16.000 BTC, criptomonede achizitionate la finalul lunii noiembrie la un pret mediu de 36.785 dolari. Astfel, gigantul de software de business intelligence listat la NASDAQ creste averea sa in Bitcoin la 174.530 BTC, strategie asumata ca unul dintre „motoarele” care au propulsat actiunile companiei de la 315 dolari la finalul de septembrie la aproape 500 dolari in prezent.

Gilda Popa

Fostul CEO si fondator al Microstrategy, Michael Saylor, a anuntat cea mai recenta achizitie de BTC a companiei, care aduce bilantul in Bitcoin la un maxim istoric de 174.530 BTC. Saylor arata ca Microstrategy a cheltuit 593,3 milioane de dolari pentru a cumpara cu 16.130 BTC in plus, la un pret mediu de 36.785 de dolari per Bitcoin.

Aceasta a devenit a doua achizitie BTC a gigantului de software pentru noiembrie, dupa ce firma a cumparat 155 BTC pentru 5,3 milioane de dolari la inceputul lunii.

Cea mai recenta achizitie pune stocul total al companiei la 174.530 BTC, la un pret de achizitie putin sub 5,3 miliarde de dolari. Acest lucru inseamna ca MicroStrategy are un profit masiv nerealizat de peste 1,2 miliarde USD, avand in vedere pretul actual al BTC de 37.750 USD, noteaza CryptoPotato.

Actiunile MicroStrategy au crescut, anul acesta, inclusiv pe fondul performantei Bitcoin din 2023. Fiind atat de conectat la BTC si avand in vedere cresterea anuala a criptomonedei, actiunile companiei (MTSR) au crescut in noiembrie la un maxim al anului de 520 USD, o crestere de 250% din ianuarie 2023. Vineri, 1 decembrie, pretul MSTR a revenit usor, dar se situeaza in continuare peste 500 USD.

Strategie "agresiva” de investitie in Bitcoin

MicroStrategy, un lider global in business intelligence, software si servicii bazate pe cloud, a facut constant publica strategia sa agresiva de investitii in Bitcoin.

Presedintele executiv si co-fondatorul MicroStrategy, Michael Saylor, si-a pastrat de-a lungul timpului pozitia „bullish” in raport cu Bitcoin (n.r. termen care defineste un investitor care pariaza pe activul virtual indiferent de miscarile pietei). Acest „pariu” a devenit unul dintre motoarele strategiei de crestere a companiei, asa cum rezulta si din declaratiile care insotesc bilantul companiei pe al doilea trimestru al anului 2023, publicat pe 1 noiembrie.

Industria de business intelligence se afla in fruntea inovatiei prin integrarea capacitatilor AI, iar MicroStrategy a fost primul pe piata cu software-ul nostru inaugural MicroStrategy AI, lansat in al treilea trimestru, care foloseste Microsoft Azure OpenAI. Veniturile totale au crescut, de asemenea, in al treilea trimestru pe fondul cresterii continue a cloud-ului, precum si a unui trimestru puternic al veniturilor din licentele de produse. Credem ca MicroStrategy este bine situata pentru a valorifica atat trendurile din detinerile de bitcoin, cat si cresterea afacerii noastre BI”, a declarat Phong Le, Presedinte si Chief Executive Officer, MicroStrategy.

Am crescut in continuare detinerile noastre totale de bitcoin la 158.400 de bitcoin (n.r. de la 1 noiembrie pana la 1 decembrie acestea au crescut la 174.530 BTC), adaugand 6.067 de bitcoin de la sfarsitul celui de-al doilea trimestru. Angajamentul nostru de a achizitiona si detine bitcoin ramane puternic, in special in contextul promitator al potentialei cresteri a adoptarii institutionale. Si, in timp ce continuam sa ne crestem bilantul puternic, rezultatele operationale din T3 si cresterea veniturilor totale reflecta rezistenta afacerii noastre de software si stabilim o baza solida pentru a valorifica AI in BI”, a declarat Andrew Kang, Chief Financial Officer, MicroStrategy.

Seful MicroStrategy si-a pastrat constant pozitia pro-Bitcoin

Aceasta in pofida faptului ca in iulie anul trecut, rezerva de BTC a gigantului tehnologic s-a depreciat cu peste un miliard de dolari in raport cu pretul la care compania a achizitionat activul digital. In urma criticilor la adresa sa, Saylor a renuntat anul acesta la pozitia de CEO al companiei pentru a se „retrage” in functia de presedinte executiv. Cu toate acestea, el a facut, la acel moment, declaratii surprinzatoare, sustinand ca isi pastreaza pozitia pro-Bitcoin in pofida turbulentelor din piata.

De altfel, Michael Saylor a declarat constant ca isi mentine credinta ca adoptarea „strategiei Bitcoin” incepand cu anul 2020 a fost cea mai buna decizie dintre toate optiunile disponibile. In opinia sa, activul a avut rezultate de 10 ori mai bune decat aurul, petrolul, indicele Nasdaq si orice alte optiuni majore in acea perioada.

MicroStrategy mentine si in prezent aceasta linie pro-Bitcoin si atinge cel mai puternic bilant in BTC din istoria companiei: 174.530 BTC, cifre actualizate si pe bitcointreasuries.net. Grayscale Bitcoin Trust conduce in continuare, detasat, topul entitatilor private care administreaza in prezent cea mai valoroasa „avere” in Bitcoin, de 624.547 BTC, evaluata in prezent la peste 24 miliarde dolari.

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani