Grid star
companii

GREVA DE LA STB – Prefectul Capitalei anunta ca l-a sunat pe Nicusor Dan miercuri seara sa discute, dar acesta nu a raspuns la telefon

Prefectul Capitalei, Alexandra Vacaru, a declarat joi, 20 ianuarie 2021, ca a incercat inca de miercuri seara sa discute cu primarul general Nicusor Dan despre greva de la Societatea de Transport Bucuresti (STB), intrucat avea "semnale", dar edilul nu i-a raspuns la telefon. Vacaru a precizat ca abia la ora 6 dimineata a reusit sa stea de vorba cu edilul, dupa ce a mers la Primaria Capitalei.


Prefectul a precizat ca i-a cerut lui Nicusor Dan sa faca toate demersurile pentru mentinerea unui climat de pace sociala si ordine publica la nivelul Capitalei, avand in vedere greva de la STB.

Nicusor, greu de gasit la ceas de seara

"In cursul diminetii, avand in vedere ca am fost in imposibilitatea de a avea un dialog pana in aceasta dimineata, dupa ora 6, cu domnul primar general, m-am deplasat la sediul Primariei Generale si am avut o discutie cu domnul primar general, ridicandu-i problema perturbarii ordinii publice si solicitandu-i sa intervina si sa efectueze toate demersurile pentru mentinerea unui climat de pace sociala si ordine publica la nivelul Capitalei. Telefonic am reusit sa iau legatura doar in aceasta dimineata, dupa ora 6, cu domnul primar. Am incercat si in cursul serii sa il sun pe domnul primar. (…) Aveam semnale, am discutat cu diverse autoritati inca din cursul serii, domnul primar nu mi-a raspuns aseara, mi-a raspuns dupa ora 6 in aceasta dimineata", a declarat, potrivit realitatea.net, prefectul Capitalei.

Actiune in instanta

Autobuzele, troleibuzele si tramvaiele din Bucuresti nu circula joi, dupa ce soferii STB au intrat in greva. Ei cer salarii marite, conditii mai bune de munca si demisia dierctorului general. STB a anuntat ca intreruperea lucrului este o actiune ilegala si nu se vor plati orele nelucrate salariatilor implicati. Conducerea Societatii de Transport Bucuresti a depus in instanta o cerere in care solicita judecatorilor suspendarea grevei declansate de sindicalisti.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani