Grid star
eveniment

GREVA IN ADMINISTRATIA PUBLICA – Sindicatele anunta cum se va desfasura joi activitatea

Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie (FNSA) organizeaza joi, 10 februarie 2022, prin sindicatele membre, greva japoneza. Salariatii, membri de sindicat, vor purta banderola alba sau vor posta pe usa biroului anuntul care contine revendicarile, in semn de protest, dar isi vor desfasura activitate in conditii normale, fara intreruperea programului de lucru.

Sindicatele cer revocarea masurii de inghetare a salariilor/veniturilor in sectorul bugetar pentru anul 2022, dar si modificari legislative in ceea ce priveste raportarea totalitatii veniturilor salariatilor din administratia publica locala la indemnizatia viceprimarilor/vicepresedintilor consiliilor judetene.

Iata revendicarile:

-Aplicarea, de indata, in integralitatea ei, a Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice – revocarea masurii de inghetare a salariilor/veniturilor in sectorul bugetar pentru anul 2022, inclusiv indemnizatiile demnitarilor din administratia publica locala;

-Modificarea Art. 11 alin. (4) din Legea nr. 153/2017 in ceea ce priveste raportarea totalitatii veniturilor salariatilor din administratia publica locala la indemnizatia viceprimarilor/vicepresedintilor consiliilor judetene.

“In acest sens, solicitam demararea discutiilor si negocierilor in vederea, fie a inlocuirii sintagmei ,'venituri' cu ,'salariul de baza/incadrare', fie excluderea unor categorii de drepturi salariale de la limita impusa: indemnizatia de hrana, indemnizatia de vacanta/vouchere de vacanta, majorari salariale fonduri europene, spor conditii de munca".

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani