Grid star
eveniment

AJUTORUL DE STAT A FOST MAJORAT – Premierul a semnat: 1 miliard de lei in plus (Document)

Guvernul Ciuca a adoptat hotararea privind instituirea unor scheme de ajutor de stat avand ca obiectiv stimularea investitiilor cu impact major in economie.

Actul normativ vizeaza majorarea bugetului total al schemei de ajutor de stat avand ca obiectiv stimularea investitiilor cu impact major in economie, cu circa un miliard de lei, de la 6,380 miliarde lei la 7,379 miliarde lei.
Masura a fost luata avand in vedere interesul manifestat de mediul de afaceri pentru aceasta schema, in sesiunea din 15 iunie-26 iulie 2022 fiind depuse un numar de 193 de proiecte de investitii, unele dintre acestea fiind cu valori mari.

Sustinerea dezvoltarii regionale

Schema de ajutor de stat are in vedere finantarea investitiilor, realizate de intreprinderi, in active corporale si necorporale de inalta tehnologie in valoare de minimum 4,5 milioane lei. Obiectivul schemei este sustinerea dezvoltarii regionale prin realizarea de investitii in sectoarele de activitate care creeaza produse cu valoare adaugata mare. Potrivit Executivului, proiectele de investitii aflate in proces de implementare vor avea un impact semnificativ in economie prin crearea a 21.680 locuri de munca si plata unor contributii la bugetul de stat in valoare de peste 6,19 miliarde  lei.

*Nota de Fundamentare

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani