Grid star
eveniment

GUVERNUL CITU, ACUZAT CA LOVESTE IN PENSIONARI - “Vor sa reduca nivelul asistentei medicale. E genocid!”

Senatoarea PSD Gabriela Firea acuza guvernul condus de Florin Citu ca loveste in pensionari. Mai exact, ca se pune la cale reducerea nivelului asistentei medicale pentru pensionari.

Firea spune intr-o postare pe Facebook ca guvernantii vor sa reduca drastic finantarea sanatatii pentru persoanele peste 60 de ani, prin noi norme care scad punctajul medicilor de familie acordat per capita pentru pacientii din aceasta grupa de varsta, desi acestia reprezinta o categorie cu vulnerabilitati si nevoi crescute.
Senatoarea PSD mai afirma ca prin reglementari se intentioneaza si realizarea unor economii drastice la fondul pentru analize de laborator, fapt care face imposibila preventia.

Iata postarea Gabrielei Firea:

“O idee sumbra, care loveste si in seniori, si in tineri! In pensionari, pentru ca le reduce dramatic dreptul la sanatate! Si in tineri, pentru ca cei cu suflet ii vor ajuta ei, din banii lor, pe parinti si bunici, pentru tratamentele si analizele necesare, in locul statului!
Cei de la putere vor sa reduca nivelul asistentei medicale pentru pensionari! E genocid! Guvernul a declansat o operatiune ingrozitoare, care ii afecteaza dramatic pe pensionari. Vor sa reduca drastic finantarea sanatatii pentru persoanele peste 60 de ani, prin noi norme care scad punctajul medicilor de familie acordat per capita pentru pacientii din aceasta grupa de varsta, desi acestia reprezinta o categorie cu vulnerabilitati si nevoi crescute.
Asta dupa ce tot guvernul le-a inghetat pensile si le-a taiat din puterea de cumparare, iar acum le taie si din serviciile de sanatate, in plin varf pandemic.
In loc sa le asigure preventie si tratament, guvernul Coalitiei PNL-USR-PLUS-UDMR loveste in varstnici.

Medicii sunt descurajati

In proiectul Contractului Cadru si normelor acestuia, propuse de Casa Nationala de Asigurari pentru Sanatate, medicii de familie sunt descurajati sa mai trateze pensionari, prin scaderea punctajului acordat pentru tratarea persoanelor de peste 60 de ani, desi este evident ca acesti pacienti au nevoie acuta de mai multa ingrijire medicala, mai ales in actualul context.
Prin noile reglementari se intentioneaza si realizarea unor economii drastice la fondul pentru analize de laborator, fapt care face imposibila preventia.
Suntem alaturi de pensionari si de medicii care cer retragerea acestui proiect de contract cadru.
Propunerile CNAS sunt de neacceptat in actualele conditii pandemice, pentru ca distrug echilibrul precar in care se afla sistemul de sanatate si expun unui pericol mortal persoanele in varsta.
Este inca o dovada ca echipa noastra a avut dreptate, atunci cand i-a acuzat pe guvernanti ca taie banii de la sanatate.
Daca lasau macar finantarea de anul trecut, nu aparea problema asta”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani