Grid star
eveniment

SEMNATURA EXCLUSIV ELECTRONICA PENTRU FINANTARE – Anunt pentru antreprenorii care cer bani de la stat

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) anunta ca va utiliza exclusiv semnatura electronica in relatia institutionala cu solicitantii si, ulterior, cu beneficiarii de fonduri europene acordate pentru agricultura si dezvoltare rurala. Aceasta decizie se va aplica tuturor comunicarilor oficiale pe parcursul derularii Planului Strategic pentru Politica Agricole Comuna 2023 – 2027 (PS PAC 2027), care va demara in acest an.

Pentru a simplifica fluxurile de lucru din cadrul tuturor etapelor procedurale derulate prin intermediul sistemului informatic, pe intreaga durata de implementare a proiectului de investitie finantat prin PS PAC 2027, AFIR a dezvoltat o serie de functionalitati care sa permita folosirea semnaturii electronice, fara posibilitatea de semnare si incarcare a documentelor prin utilizarea semnaturii olografe.

Imbunatatirea sistemului informatic

"Am creat cadrul administrativ care a permis beneficiarilor fondurilor europene gestionate de AFIR sa utilizeze semnatura electronica inca din 2018, fiind printre primele institutii publice care a implementat o astfel de masura. La momentul respectiv a functionat in paralel cu cea olografa, insa acum suntem pregatiti din punct de vedere al sistemului informatic sa o folosim exclusiv pe cea electronica, incepand cu primele depunerii ale cererilor de finantare prin intermediul PS PAC 2027”, a declarat directorul general AFIR. George Chirita.

Mai multa siguranta

Din punct de vedere legal, semnatura electronica calificata este echivalenta cu semnatura olografa. Totodata, este mai sigura, mai rapida, mai eficienta si aduce reduceri de costuri, potrivit AFIR. Astfel, prin utilizarea semnaturii electronice calificate se certifica identitatea semnatarului si nu mai este necesara deplasarea la sediul Agentiei pentru depunerea cererii de finantare, pentru semnarea contractului de finantare sau, ulterior, pentru depunerea dosarului de plata.

Potrivit AFIR, pentru documentele si fluxurile de lucru aferente proiectelor contractate prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020, se accepta si semnatura electronica si cea olografa.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani