Grid star
punguta cu doi bani

Guvernul da sute de milioane pentru cadrele didactice

Este greva generala in educatie de la inceputul saptamanii, iar dupa mai multe negocieri esuate Guvernul vine cu o noua propunere. Se dau mai multi bani.

Executivul pregateste o Ordonanta de Urgenta care va asigura majorari ale veniturilor personalului didactic, didactic auxiliar si nedidactic, dupa cum sustine purtatorul de cuvant, Dan Carbunaru (foto stanga, langa premierul Ciuca). Potrivit acestuia, efortul bugetar depaseste 700 milioane lei, peste jumatate din aceasta suma fiind bani europeni. De aceasta marire vor beneficia 273.532 de persoane. In aceste conditii, se va termina greva luni, sau va continua?

Iata declaratiile facute de Dan Carbunaru:

"Voi anunta faptul ca Guvernul Romaniei a pregatit OUG care va asigura majorari ale veniturilor personalului didactic, didactic auxiliar si nedidactic, in contextul discutiilor pe care reprezentantii Guvernului le-au purtat in aceste zile cu liderii sindicatelor din Educatie. Este un efort bugetar care depaseste suma de 700 de milioane de lei cu resurse europene – 410 milioane de lei bani europeni din Programul Educatie si ocupare perioada 2021 – 2027, respectiv 313 milioane lei din bugetul national. Acesti bani se vor adauga la cele 300 de milioane de lei alocate pentru majorarea veniturilor personalului nedidactic, lucru care s-a intamplat deja. Impreuna sunt peste 1 miliard de lei pe care guvernul ii aloca pentru majorarea veniturilor personalului din sistemul educational.

Sunt 273.532 de beneficiari care vor primi urmatoarele sume:

- cei 2.500 de lei care reprezinta masuri de sustinere, fie sub forma de prima de cariera didactica, fie sub forma de prima de compensare salariala care va asigura un regim tranzitoriu pana la adoptarea noii grile de salarizare, acoperirea partiala a costurilor generate de rata inflatiei si tranzitia spre noua grila de salarizare pentru personalul didactic si didactic auxiliar;

- alte sume pentru personalul nedidactic, care va primi in total 1.000 lei pentru personalul nedidactic care vor primi acest bani in iunie si septembrie, in timp ce personalul didactic si didactic auxiliar va primi 1.000 lei in luna iunie si 1.500 lei in luna octombrie, asa cum am anuntat”.

Nota: Aceasta rubrica este destinata zvonurilor. Luati informatiile ca atare!

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani