Grid star
eveniment

GUVERNUL LOVESTE IN COPII – Statul are bani sa cumpere armament in prostie si sa mareasca salariile parlamentarilor, dar lasa prescolarii si elevii fara miere: “In perioada 1 ianuarie 2024 - 31 decembrie 2024 se suspenda aplicarea prevederilor Legii nr. 5

Statul are bani sa cumpere armanent in prostie si sa mareasca lefurile parlamentarilor, dar vrea sa taie mierea elevilor. Asta prevede draftul proiectului de Ordonanta de Urgenta privind unele masuri fiscal bugetare in domeniul cheltuielilor publice, pentru consolidare fiscala precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative.

Potrivit documentului, in perioada 1 ianuarie 2024 - 31 decembrie 2024 se suspenda aplicarea prevederilor Legii nr. 509/2006 privind acordarea de miere de albine ca supliment nutritiv pentru prescolari si elevii din invatamantul primar de stat, privat si confesional, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 18 din 11 ianuarie 2007, cu modificarile si completarile ulterioare:

"In perioada 1 ianuarie 2024 - 31 decembrie 2024 se suspenda aplicarea prevederilor Legii nr. 509/2006 privind acordarea de miere de albine ca supliment nutritiv pentru prescolari si elevii din invatamantul primar de stat, privat si confesional, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 18 din 11 ianuarie 2007, cu modificarile si completarile ulterioare", prevede draftul OUG.

In schimb, Guvernul a aprobat recent proiectul OUG privind unele masuri pentru sprijinirea categoriilor de prescolari si elevi dezavantajati care beneficiaza de sprijin educational pe baza de tichete sociale acordate din fonduri externe nerambursabile. Este vorba despre acordarea de tichete sociale pe suport electronic pentru sprijin educational pentru prescolarii si elevii dezavantajati din invatamantul de stat prescolar, primar si gimnazial, estimandu-se a fi sprijiniti aproximativ 410.000 de tineri. Sprijinul este in cuantum de 500 de lei, intr-o transa unica in fiecare an scolar, incepand cu anul scolar 2023 -2024 (click aici pentru a citi).

* Cititi aici integral draftul proiectului de OUG privind unele masuri fiscal bugetare in domeniul cheltuielilor publice, pentru consolidare fiscala precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani