Grid star
eveniment

GUVERNUL ORBAN E CA SI DEMIS – PSD a strans semnaturile pentru adoptarea motiunii de cenzura

Guvernul Orban este ca si demis. PSD a reusit sa stranga numarul de voturi necesare pentru trecerea motiunii de cenzura. Anuntul a fost facut de presedintele PSD Marcel Ciolacu (foto).

Liderul PSD a explicat joi, 27 august 2020, ca PSD continua discutiile cu UDMR pentru sustinerea motiunii de cenzura, insa chiar si fara UDMR social-democratii au voturile cu care pot demite Guvernul PNL. De asemenea, Marcel Ciolacu a dezvaluit ca a discutat cu liderul Pro Romania Victor Ponta pentru sustinerea motiunii de cenzura, urmand ca parlamentarii acestui partid, precum si cei de la ALDE si PPU-SL sa voteze motiunea de luni, 31 august 2020.

In acest moment sunt suficiente voturi ca motiunea de cenzura sa treaca. Avem discutii in continuare (n.r. - cu UDMR), dar si fara UDMR avem suficiente voturi ca motiunea sa treaca. (…) Am avut discutii cu domnul presedinte Victor Ponta si mi se pare corect ca dansul sa aiba discutii cu parlamentarii. Eu nu sunt Barbu de la Guvern (n.r. - secretarul general adjunct al Guvernului, Costel Barbu) sa dau telefon la parlamentarii altei formatiuni politice. Parlamentarii PSD, parlamentarii Pro Romania, parlamentarii ALDE si parlamentarii PPU-SL au anuntat ca vor vota motiunea de cenzura”.

Marcel Ciolacu acuza: tentativa de racolare a parlamentarilor PSD

In aceeasi conferinta de presa, presedintele PSD l-a acuzat pe secretarul general al Guvernului Costel Barbu ca incearca sa fure parlamentari social-democrati. Concret, Marcel Ciolacu a dezvaluit ca Barbu contacteaza deputati si senatori PSD pe care ii invita pe la cafele in Guvern:

Nu este niciun anunt de la niciun presedinte de organizatie ca vreun parlamentar si-a schimbat orientarea politica. Am inteles de la colegii mei parlamentari, deputati si senatori, deja sunt sunati de celebrul domn Barbu, secretarul general adjunct al Guvernului, acel infractor, care-i invita la Guvern pe parlamentari sa bea cafele. Il anunt ca nu va reusi sa fure pe ultima suta de metri parlamentari PSD”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani