Grid star
eveniment

IAR SE MODERNIZEAZA ROMANIA – Presedintele Iohannis anunta ca vom avea la dispozitie 80 miliarde euro pentru urmatorii sapte ani. Mai ramane sa ii atragem

Fix inainte de alegerile parlamentare se anunta iar modernizarea Romaniei. Asa cum se intampla la toate alegeri parlamentare sau prezidentiale. Iar de data aceasta cel care a facut anuntul a fost presedintele Klaus Iohannis (foto).

Presedintele a precizat marti dimineata, 21 iulie 2020, ca liderii Uniunii Europene au ajuns la un acord in ceea ce bugetul multianual pentru perioada 2021-20127. Iohannis a dezvaluit, intr-o declaratie sustinuta la finalul reuniunii Consiliului European de la Beruxelles, ca Romania are alocate 80 de miliarde de euro.

Cu aceasta ocazie, Klaus Iohannis a reluat o serie de promisiuni specifice campaniilor electorale, sustinand ca cu acesti bani se vor construi spitale, scoli, se vor moderniza marile sisteme publice si se va relansa economia. Problema este insa ca cele 80 de miliarde nu vor fi alocate pur si simplu Romaniei, ele urmand sa fie atrase pe baza unor proiecte. Tocmai de aceea ramane de vazut daca vom fi in stare sa profitam de aceasta suma, mai ales ca in trecut Romania a avut la dispozitie ale zeci de miliarde de euro, insa nu a reusit absorbtia acestora.

Prezentam declaratiile presedintelui Klaus Iohannis:

https://www.youtube.com/watch?v=nL6ZG1VC_ec&feature=emb_logo

“Tocmai s-a incheiat Consiliul European si am ajuns la un acord. Am ajuns la un acord foarte important pentru Europa, un acord extrem de important pentru Romania.

Iata ca, dupa discutii foarte complicate, dupa negocieri foarte complicate, dupa patru zile si patru nopti de negociere, am obtinut pentru Romania o suma impresionanta – 79,9 miliarde de euro – pentru proiectele europene, negocieri care ne permit acum sa trecem la etapa urmatoare.

Vom folosi aceasta suma de 80 de miliarde pentru a reface infrastructura in Romania, pentru a construi spitale, scoli, pentru a moderniza marile sisteme publice.

Este, de asemenea, foarte important de stiut ca o parte semnificativa din acesti bani va fi folosita pentru relansare, pentru revigorare economica.

Repet, 79.917.000.000, deci 80 de mii de milioane de euro vom folosi pentru a pune in practica, pe de-o parte, planul pentru bugetul multianual 2021-2027, un plan la care lucram impreuna cu Guvernul deja din ianuarie si in cel mai scurt timp va fi finalizat, pentru a fi pregatiti sa incepem implementarea, iar, pe de alta parte, lucram de-o vreme buna deja la planul national de relansare, care va fi prezentat Comisiei Europene, pentru a primi fondurile pentru relansarea economica.

Iata, deci, ca pana acum ne-am pregatit bine, am obtinut un rezultat frumos. Inca o data, este o zi importanta pentru Romania, o zi importanta pentru proiectul european, si vom merge mai departe, fiindca acesti bani trebuie folositi pentru reconstructia Romaniei”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani