Grid star
punguta cu doi bani

Ieri teroristii Revolutiei, azi talibanii pandemiei: Streinu-Cercel si Berbeceanu

La 31 de ani de la Revolutie, nu mai avem teroristi, ci talibani – talibanii pandemiei. Iar doi dintre acestia n-au avut altceva mai bun de facut decat sa se ratoiasca la romani – nu care cumva sa le tihneasca bucatura de Craciun!

Primul a gasit de cuviinta sa deschida gura medicul chirurg Adrian Streinu-Cercel (foto stanga), directorul Institutului National de Boli Infectioase „Matei Bals”. Vineri, 18 decembrie 2020, la Medika TV, doctorul s-a rastit la romani sa nu se intalneasca unii cu altii de Sarbatori, iar daca totusi stau la masa, sa poarte masca pe nas si sa manance pe rand.

Va lasam sa va indignati singuri, citind declaratia lui Cercel:

De Craciun si de Anul Nou, lumea, pe buna dreptate, va avea tendinta sa se adune, sa se viziteze, sa fie impreuna acasa. Si, desi toata lumea vrea sa traiasca, am ajuns sa ne comportam ca si cum am vrea sa murim. Cand stim cat se poate de clar ca daca nu ne ferim de circulatia acestui virus, nu purtam masca tot timpul si ne imbolnavim, atunci 40 la suta dintre cei care se imbolnavesc vor ajunge la spital, iar dintre acestia 5% vor avea nevoie de terapie intensiva, unde, se vede cu ochiul liber, nu mai sunt locuri. Depinde de noi ce vrem in aceasta perioada.

Sfatul meu e sa stea fiecare la casa lui, sa se viziteze virtual, pe Skype, pe Zoom, pe Facebook, dar sa nu fie impreuna. Daca sunt totusi impreuna, am un sfat: la masa sa nu manance impreuna; sa manance pe rand. Iar daca totusi se asaza la masa impreuna, sa tina o masca in dreptul nasului si doar gura sa fie eliberata. E o masura suplimentara, pentru ca noi nu stim daca persoana din fata noastra este sau nu infectata, daca este sau nu in perioada de incubatie, chiar daca si-a facut un test rapid si a iesit negativ”.

Berbeceanu de ce sa fie mai fraier?

Luni, 21 decembrie 2020, dupa ce i-a bagat in sedinta pe intai-statatorii ortodocsilor si ai catolicilor din Bucuresti, comisarul Traian Berbeceanu (prefectul Capitalei, inculpat pentru luare de mita si sprijinire de grup infractional organizat) – foto dreapta s-a zborsit la preoti, ca nu cumva sa se duca aceiasi clerici la enoriasi si cu Craciunul, si cu Boboteaza.

Pentru ca vrem sa vi se umfle si dumnevoastra vena de nervi, va prezentam principalul pasaj din comunicatul Prefecturii Bucuresti:

Clericii sunt indemnati sa intensifice pastoratia individuala raspunzand solicitarilor enoriasilor prin oficierea unor sfestanii la domiciliu, citirea unor rugaciuni de sanatate, vizitarea bolnavilor. S-a mentionat ca niciun cleric nu poate fi constrans sa efectueze vizite pastorale in aceasta perioada. Daca un cleric considera ca organizarea de vizite pastorale ar reprezenta un pericol pentru el sau pentru credinciosi, poate alege alte metode pastorale. In exteriorul locasului de cult, credinciosii se pot intalni cu preotii bisericii care le pot oferi un dar pastoral. Clerici care doresc sa organizeze vizite pastorale cu prilejul Praznicelor Nasterii Domnului sau al Botezului Mantuitorului Iisus Hristos, trebuie sa tina cont de urmatoarele recomandari:

- se va alege o singura perioada: ori inainte de Nasterea Domnului, ori de Boboteaza. Nu se va merge de doua ori cu vizitele pastorale in aceeasi parohie;

- optiunea va fi transmisa protopopului si va cuprinde in mod obligatoriu perioada aleasa”.

Nota: Aceasta rubrica este destinata zvonurilor. Luati informatiile ca atare!

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani