Grid star
eveniment

IESIREA DIN HATISUL LEGISLATIEI – ANFP, interventii in toate judetele

Agentia Nationala a Functionarilor Publici (ANFP) – condusa de Liviu Malureanu (foto) – a anuntat joi, 25 martie 2021, ca va intreprinde o serie de interventii in toate judetele Romaniei.

Este vorba despre intalniri de lucru, prin videoconferinte, cu functionarii publici care se ocupa cu resursele umane din institutii, pentru lamurirea acestor persoane in legatura cu cele mai recente schimbari legislative. Mai precis, ANFP se refera la modificarile normative survenite dupa intrarea in vigoare a Ordonantei de Urgenta nr. 57/2019 privind Codul administrativ.

Iata comunicatul ANFP:

ANFP acorda asistenta de specialitate administratiei publice locale

Agentia Nationala a Functionarilor Publici organizeaza intalniri de lucru online, prin intermediul platformei Webex, pentru acordarea asistentei de specialitate persoanelor cu atributii in gestionarea resurselor umane de la nivelul administratiei publice locale.

Liviu Malureanu, presedintele ANFP: 'Scopul intalnirilor de lucru este ca Agentia sa vina in sprijinul autoritatilor si institutiilor publice din administratia publica locala, prin informarea si instruirea persoanelor din cadrul compartimentelor de resurse umane cu privire la aplicarea legislatiei in materie de functie publica. Vrem sa nu mai fie sincope sau intarzieri in activitatile care tin de colaborarea interinstitutionala si, tocmai de aceea, venim cu asistenta de specialitate, oferim din timp clarificari sau solutii la aspecte problematice'.

Scopul intalnirilor de lucru este ca Agentia sa vina in sprijinul autoritatilor si institutiilor publice, prin informarea si instruirea persoanelor din cadrul compartimentelor de resurse umane cu privire la aplicarea legislatiei in materie de functie publica.

Discutiile vor avea un caracter aplicat si vor incerca sa formuleze raspunsuri la multe din provocarile comune institutiilor din administratia publica locala in aceasta perioada, ca urmare a modificarilor legislative intervenite ulterior intrarii in vigoare a O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificarile si completarile ulterioare.

Vor fi discutate aspecte referitoare la intocmirea documentatiei ce trebuie transmisa Agentiei in vederea organizarii concursurilor privind ocuparea functiilor publice, la notificarile privind exercitarea cu caracter temporar a functiilor publice de conducere vacante, precum si aspecte referitoare la continutul actelor administrative emise de autoritatile publice locale.

Evenimentele isi propun, totodata, sa transmita un mesaj de deschidere spre o buna comunicare interinstitutionala, pentru punerea in aplicare a prevederilor legale aferente atributiilor ANFP de acordare a asistentei de specialitate in domeniu si de realizarea a managementului functiei publice si al functionarilor publici (art. 401, alin (1), lit. d. si l. si art. 404, din Codul administrativ).

Intalnirile sunt planificate pe judete, primele doua urmand sa se desfasoare in data de 30 martie 2021 (pentru judetul Alba) si 1 aprilie 2021 (pentru judetul Neamt).

Un calendar actualizat al tuturor intalnirilor va fi disponibil in perioada urmatoare, pe site-ul ANFP, www.anfp.gov.ro.

Participarea la eveniment este limitata la 25 de persoane, astfel ca inscrierea se va face pe principiul primul venit, primul servit. Termenul limita pentru confirmarea participarii este ziua precedenta zilei de desfasurare a intalnirii.

In vederea inscrierii, se descarca formularul de participare de aici, se completeaza si se semneaza de catre conducatorul institutiei si se transmite aici.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani