Grid star
eveniment

INCEPE PROGRAMUL CASA VERDE - Finantarea, in limita sumei de 20.000 lei. Bani de la stat pentru cresterea eficientei energetice a locuintelor

Programul Casa Verde Fotovoltaice incepe miercuri, 22 decembrie 2021, ora 10:00. Persoanele fizice interesate sa se inscrie in Programul Casa Verde Fotovoltaice se pot adresa instalatorilor validati in vederea inscrierii in program.

Valoarea disponibila pentru reluarea inscrierilor in cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice este de 263.700.000 lei. In plus, pentru a creste sansele utilizarii integrale a bugetului alocat, in aplicatia informatica, se va perrmite inscrierea in limita a 150% din valoarea alocata fiecarei regiuni.
Potrivit ministerului Mediului, finantarea se acorda in procent de pana la 90% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile, in limita sumei de 20.000 lei.

Panouri fotovoltaice

Scopul programului il reprezinta cresterea eficientei energetice, imbunatatirea calitatii aerului si reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, prin utilizarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrica necesara consumului propriu si livrarea surplusului in sistemul energetic national.

„Avand in vedere interesul major de care se bucura acest program, estimam ca bugetul alocat sesiunii va fi epuizat destul de rapid, dar asiguram solicitantii ca fondurile vor fi suplimentate. Pentru anul viitor, vom aloca un buget total de 650 milioane lei. Planificam ca timp de 10 luni, incepand cu luna ianuarie 2022, programul sa se desfasoare lunar cu un buget de 65 milioane lei/luna, urmand ca in luna noiembrie, bugetul alocat sa aiba o valoare echivalenta cu suma neutilizata din primele 10 luni de desfasurare a programului. Astfel, vom putea aproba toti solicitantii care vor dori sa participe in cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice”, a declarat Tanczos Barna, ministrul Mediului.

Lista instalatorilor validati

Finantarea se acorda in procent de pana la 90% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile, in limita sumei de 20.000 lei. Suma finantata de AFM se scade de catre instalatorul validat din valoarea totala a facturii, iar diferenta se suporta de catre beneficiarul final, din surse financiare proprii. Administratia Fondului pentru Mediu a publicat, pe site-ul institutiei, lista instalatorilor validati in cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrica, in vederea acoperirii necesarului de consum si livrarii surplusului in reteaua nationala.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani