Grid star
eveniment

AMBASADA GRECIEI, PRECIZARI PRIVIND INTRAREA TURISTILOR IN TARA – Testarea se face aleatoriu

UPDATE:

Rasturnare de situatie dupa ce Ministerul Afacerilor Externe a anuntat ca persoanele care intra in tara pe cale terestra vor fi testati de Covid-19 indiferent daca au fost vaccinati sau au trecut prin boala, iar cei care au un rezultat pozitiv vor sta in carantina 10 zile daca nu sunt vaccinati si 7 daca sunt vaccinati.
Joi, 27 iunie 2021, Ambasada Greciei la Bucuresti a anuntat, potrivit digi 24.ro, ca regulile de intrare in Grecia nu s-au modificat, si ca testarea la punctele de trecere a granitei se va face aleatoriu, ca pana acum, infirmand astfel anuntul MAE.

Stirea initiala

Toti cei care intra in tara pe cale terestra vor fi testati la Covid-19, indiferent daca au fost vaccinati sau au trecut prin boala, iar cei care au un rezultat pozitiv vor sta in carantina 10 zile daca nu sunt vaccinati si 7 daca sunt vaccinati, anunta purtatoarea de cuvant a Ministerului Afacerilor Externe, Oana Darie, la Digi24.
Aceasta preciza ca regula se aplica tuturor celor cu varste peste 12 ani care intra pe cale terestra in Grecia. Masura nu se aplica celor care vin cu avionul:

Testarea

"Exista un element de noutate pentru cetatenii care urmeaza sa se deplaseze in Grecia – a fost introdusa recent obligativitatea testarii la punctele de frontiera a tuturor persoanelor care intra pe teritoriul elen, indiferent de tara de origine. Asta inseamna ca cetatenii romani care vor intra pe cale rutiera in Grecia vor fi testati cu totii, indiferent de tara de origine, iar cei depistati pozitiv vor fi supusi regimului de carantina pentru o perioada de zece zile, fie la locul de domiciliu, dar in cazul turistilor vorbim de locatii stabilite de autoritatile elene.
Exista o categorie speciala, pentru cei care au fost imunizati, fie cu vaccin cu doza dubla sau unica si au, totusi, un rezultat pozitiv la aceasta testare, atunci carantina nu mai este de 10 zile, ci de sapte zile, iar in ultima zi de carantina, aceste persoane vor fi supuse unui test PCR.
Si vaccinatii vor fi testati.

Copiii sunt exceptati de la testare. Aceste masuri se aplica persoanelor peste 12 ani.

Deocamdata nu s-a modificat pe accesul pe cale aeriana, e vorba de acel PLF care trebuie completat. E mult mai usor sa mergem in Grecia cu avionul. Turistii care intra terestru in Grecia vor fi testati, nu conteaza ca sunt vaccinati, testati, ca au trecut prin boala, toata lumea va fi testata”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani