Grid star
banci

INDICELE ROBOR EXPLODEAZA – Indicatorul de referinta pentru calculul dobanzilor creditelor a ajuns la 2,80%. Ziua precedenta, ROBOR era cotat la 2,75%

Indicele ROBOR la trei luni folosit pentru calcularea dobanzilor variabile la creditele in lei contractate inainte de luna mai 2019 creste si nu se mai opreste. Banca Nationala a Romaniei condusa de Mugur Isarescu (foto) a anuntat joi, 16 decembrie 2021, ca ROBOR este cotat la 2,80%, in urcare fata de ziua precedenta, cand valora 2,75%. Aceeasi valoare inregistrata si marti.

Luni, la inceputul saptamanii, ROBOR “valora” 2,73%. In crestere fata de sfarsitul saptamanii trecute, cand era cotat la 2,72%. In 9 decembrie valoarea ROBOR era de 2,71%, la fel ca in 8 decembrie. In 7 decembrie BNR anunta o cotatie de 2,68%, iar in 6 decembrie ROBOR era cotat la 2,67%.

Ratele la banca

Cresterea ROBOR este o veste foarte proasta pentru romanii cu credite in lei, pentru ca vor scoate mai multi bani din buzunar. ROBOR este un indicator foarte important, de referinta pentru calculul dobanzilor creditelor luate in lei, iar cu ajutorul acestuia se stabilesc dobanzile la ratele pe care va trebui sa le platim in fiecare luna.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani