Grid star
camere de comert

INTALNIRE LA NIVEL INALT - CCIR se implica in lansarea Consiliului de Afaceri Romania-Tunisia

Secretarul General al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), Ovidiu Ioan Silaghi, a primit luni, 19 aprilie 2021, vizita E. S. Raja Jhinaoui Ep Ben Ali, ambasadorul Tunisiei in Romania. Intrevederea, solicitata de catre Ambasada Tunisiei in Romania, a avut ca obiectiv discutarea modalitatilor de materializare a obiectivelor cuprinse in Acordul de Cooperare, semnat intre CCIR si Uniunea Tunisiana a Industriei, Comertului si Artizanatului-UTICA, in cadrul Forumului de afaceri Romania-Tunisia, desfasurat in data de 11 aprilie 2019.

Dezvoltarea relatiilor comerciale

 "Trebuie sa identificam din timp domeniile comune de interes ale comunitatilor de business din Romania si Tunisia, pentru ca un obiectiv important al CCIR este acela de a incuraja mediul de afaceri romanesc sa se implice puternic in dezvoltarea relatiilor economice si comerciale cu statele non-comunitare, in vederea realizarii exporturilor de produse cu valoare adaugata ridicata. In acest sens, salutam initiativa partii tunisiene de a organiza in comun, un Forum de afaceri bilateral si, totodata, de a crea un Consiliu de Afaceri Romania-Tunisia, in marja Acordului de Cooperare semnat in 2019. In plan bilateral, am identificat o serie de domenii prioritare de de cooperare economica, cum ar fi: sectorul energetic, sectorul agro-alimentar, textile, industria farmaceutica, tehnologie”, a declarat secretarul general al CCIR, Ovidiu Ioan Silaghi.

Romania, important partener comercial

 "Este evidenta necesitatea organizarii unui Forum de Afaceri Romania-Tunisia, mai ales in aceasta perioada, in care economia globala a fost si continua sa fie puternic afectata de pandemie, si suntem incantati ca CCIR sprijina total organizarea unui astfel de eveniment bilateral. Speram ca organizarea acestui forum, precum si lansarea Consiliului de Afaceri sa fie organizate in  marja viitoarei Comisii Mixte Guvernamentala de Cooperare Economica, care se va desfasura in Tunisia.
Romania este un important partener comercial pentru tara noastra, iar datele pe care le avem in prezent, referitoare la volumul schimburilor comerciale, indica un potential mare de crestere”
, a declarat ambasadorul Tunisiei in Romania, Raja Jhinaoui Ep Ben Ali.
 

Potrivit datelor ONRC, volumul total al schimburilor comerciale Romania-Tunisia era de 210 milioane de euro, la sfarsitul anului 2020. La nivelul lunii aprilie 2021, in Romania activau un numar de 598 de companii tunisiene, cu o valoare totala a capitalului social subscris de 4,79 milioane de euro.
 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani