Grid star
eveniment

INTARZIERI LA AEROPORTUL HENRI COANDA – Termen nou: 2027

Vesti proaste de la Ministerul Transporturilor: romanii vor trebui sa mai astepte cativa ani pana ca lucrarile de modernizare a Aeroportului Henri Coanda sa fie finalizate.

Astfel, daca initial lucrarile erau programate sa fie finalizate in 2022, acum Ministerul Transporturilor propune 2027 ca termen.

Acest lucru va afecta si realizarea unui nou terminal in zona de est a aeroportului, dar si a sistemului de cai de rulare de pe Aeroportul Henri Coanda. Cel putin pana in 2027, insa si metroul din Drumul Taberei ar fi trebuit sa fie gata inca de acum multi ani. Si nu este gata nici acum.

Probleme cu finantarea proiectului

Iata cum motiveaza Ministerul Transporturilor decalarea termenului de executie in Proiectul de Lege pentru modificarea OUG 64/1999 pentru aprobarea Programului strategic de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare la Aeroportul International Bucuresti-Otopeni:

“Avand in vedere evolutiile negative ale traficului aerian inregistrate la nivel global, dar mai ales la nivel european, generate de pandemia Covid-19, si tinand cont de prognozele si analizele principalelor organizatii din industrie, se anticipeaza o continuare a evolutiei negative a traficului aerian (cu mult sub volumele de trafic inregistrate in 2019) in perioada urmatoare pe aeroporturile administrate de CNAB, ceea ce va afecta considerabil veniturile si cash-flow-ul companiei.

Pornind de la aceasta ipoteza, se anticipeaza o ingreunare a demersului de atragere a finantarii proiectului si o restrangere a grupei actorilor care ar dori sa finanteze proiectul si, totodata, o eventuala decalare a termenelor de acordare a finantarii, in special in contextul unei viitoare crize economice din cauza efectelor pandemiei COVID-19.

Prin prezentul act normativ, se propune actualizarea intregului calendar de implementare al Programului strategic, prevazut in anexa nr. 11 a Ordonantei Guvernului nr. 64/1999, in sensul decalarii termenelor de implementare a programului strategic pana in anul 2027, luand in considerare cele expuse anterior si pornind de la situatia actuala generata de finalizarea exproprierilor pana la 31.12.2020”.

*Proiectul de lege

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani