Grid star
criptomonede

INVESTITORII PE TERMEN LUNG IN BITCOIN FAC EXITURI MASIVE – "Hodlerii” capituleaza pe fondul perspectivelor pesimiste din piata: BTC risca o noua prabusire

Detinatorii pe termen lung de Bitcoin (BTC), asa numitii "hodleri”, vand in pierdere, arata datele CryptoQuant, una dintre cele mai mari companii de analiza cripto din piata. Acest semn de capitulare in fata perspectivelor pesimiste ale evolutiei BTC ar putea indica o noua prabusire a criptomonedei catre pragul de 20.000 dolari, spun analistii.

Gilda Popa

Datele de la Cointelegraph Markets Pro si TradingView au aratat ca raportul BTC/USD a ramas intre 29.000 dolari si 30.000 dolari in weekend, iar ochii investitorilor sunt pe cifrele cu care Bitcoin va incheia saptamana, foarte importante pentru evolutia ulterioara a pretului, noteaza CoinTelegraph.

Insa unul dintre cei mai importanti indicatori este comportamentul hodler-ilor, care incep sa capituleze si sa faca exituri masive, lichidand pozitiile deschise pe Bitcoin.

In contextul actual, faptul ca persoanele sau entitatile juridice care au detinut BTC pentru o perioada prelungita vand, indiferent daca sunt in profit sau in pierdere, poate indica o continuare a trendului descendent al pretului, comenteaza si analistii de la cryptopotato.com. Este important sa mentionam ca aceasta capitulare in investitii sau tranzactionare - la fel ca in sensul sau traditional - inseamna ca cineva si-a pierdut speranta ca pozitia sa isi va atinge obiectivele si este in sfarsit gata sa renunte la ea.

Comentariile de pe retelele de socializare arata ca toata lumea urmareste cu atentie minimele Bitcoin si incearca sa anticipeza care va fi „fundul prapastiei”, si asta de la analisti anonimi, dar cu numerosi fani pe retelele de socializare si pana la experti cunoscuti, cum ar fi fostul CEO BitMEX, Arthur Hayes.

Hodlerii au lichidat pozitii de 23.286 BTC intr-un timp record

Analiza facuta vineri, 3 iunie, de CryptoQuant, a aruncat paie pe foc pe aceasta piata marcata de numeroase incertitudini, dupa ce a semnalat ca detinatorii pe termen lung (hodlerii) incep sa vanda masiv.

Potrivit firmei de analiza on-chain Glassnode, pe 3 iunie, fluxurile nete de la bursele majore au totalizat -23.286 BTC, cel mai mare exit din 14 mai anul trecut.

"Faza de capitulare a detinatorilor pe termen lung a inceput”, a rezumat analistul contributiv Edris intr-o actualizare a pietei QuickTake a site-ului, publicata vineri, 3 iunie.

Comentand un grafic al raportului de profit (SOPR) al detinatorilor pe termen lung, Edris a facut comparatii cu conditiile care au precedat minimele generationale din istoria Bitcoin. Acestea au inclus prabusirea pietelor din 2014 si 2018, precum si cea provocata de inceputul pandemiei COVID-19 din martie 2020. De exemplu, in 2014/15 si in 2018, detinatorii pe termen lung de BTC au avut nevoie de luni de zile sa capituleze, in timp ce, in 2020, declinul a durat doar cateva zile, asa cum reiese perfect din graficul de mai jos.

In prezent, detinatorii pe termen lung intra in faza de capitulare si vand in pierdere, ceea ce indica faptul ca faza de acumulare inteligenta a banilor a inceput, iar urmatoarele cateva luni ar reprezenta o mare oportunitate pentru investitii pe termen lung pe piata. Un astfel de eveniment de capitulare „marcheaza de obicei un minim pe mai multi ani”, a scris analistul.

Discutand despre comportamentul detinatorilor pe termen lung la inceputul saptamanii, in cea mai recenta editie a buletinului sau informativ, "The Week On-Chain”, analistul principal de la Glassnode, Checkmate, a delimitat, in plus, clasele de investitori cel mai putin interesati in prezent de vanzare.

Mai exact, acestia sunt cei care au cumparat in apropierea maximelor istorice din noiembrie 2021, care "par a fi relativ insensibili la preturi”, a scris el, adaugand ca profilul investitorului era din ce in ce mai mult compus din astfel de hodlers incapatanati.

Investitorii isi fac planuri pentru momentul in care Bitcon va scadea la 20.000 dolari

"Graficul saptamanal pe Bitcoin nu arata chiar ingrozitor si, astfel, continuarea tendintei (n.r. de scadere) ramane. Cred ca ne consolidam putin mai mult in acest interval inainte de intra intr-o noua curba descendenta”, a anuntat analistul anonim Crypto Tony in acea zi, in cadrul unei serii de tweet-uri.

O postare ulterioara a reiterat o tinta de intre 22.000 si 24.000 de dolari pentru Bitcoin, odata ce trendul de scadere se va relua.

"Vad o alta scadere pana la 24.000 USD - 22.000 USD, dar, desigur, distribuirea necesita timp. Asa ca este posibil sa ne indreptam in jurul acestor zone de asistenta inainte de orice scadere”, spune Crypto Tony.

Altii planuiau sa profite la maximum de slabiciunile care apar, inclusiv popularul cont de Twitter Cryptotoad, care a anuntat o strategie de acumulare de la 27.000 de dolari si mai putin in ceea ce ar fi un "swing low” pentru BTC/USD.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani