Grid star
eveniment

IOHANNIS A SEMNAT PENTRU CHIRIILE POLITISTILOR - Noi prevederi privind efectuarea deconturilor. Suma maxima care poate fi primita (Document)

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat marti, 9 mai 2023, legea care modifica Statutul politistului. Este vorba despre banii pentru plata chiriei pe care ii vor primi acestia.

Astfel, politistii mutati intr-o alta localitate decat cea de domiciliu in interes de serviciu vor avea dreptul, daca inchiriaza o locuinta acolo unde-si desfasoara activitatea, sau la o distanta de cel mult 70 de kilometri de acea zona, la banii pentru chirie, ultima parte fiind nou introdusa. Nici politistul si nici sotul/sotia nu trebuie sa detina casa in localitatea in care cea pentru care se face contractul pentru a fi compensata chiria.

Se mai prevede ca politistul numit in prima functie sau mutat in interesul serviciului intr-o alta localitate decat cea in care isi are domiciliul si care nu detine locuinta proprietate personala in acea localitate, nici el si nici sotia/sotul acestuia, in situatia in care nu i se poate asigura spatiu de locuit corespunzator, are dreptul la o compensatie lunara pentru chirie de pana la 50% din salariul lunar. Noutatea este ca suma de bani primita nu poate depasi chiria.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani