Grid star
eveniment

KLAUS IOHANNIS, DESPRE PLANUL DE REDRESARE AL ROMANIEI, DUPA CE A COBORAT DE PE BICICLETA - „Vom corecta”

Presedintele Klaus Iohannis a venit vineri, 23 aprilie 2021, la Cotroceni cu bicicleta, alaturandu-se campaniei Vinerea Verde, iar la finalul calatoriei a vorbit despre Planul National de Redresare si Rezilienta, in contextul obiectiilor Comisiei Europene.

Intrebat de jurnalisti care ar fi consecintele pentru romani daca planul nu va fi gata la timp, Iohannis a declarat ca termenul stabilit este orientativ, nu este termen ultimativ. Iohannis a sustinut ca oficialii europeni incep sa recomande tarilor sa lucreze la planuri bune, decat sa le termine intr-o anumita zi.
Presedintele a mai spus ca prima forma de Plan National a fost discutat cu Comisia, cu comisari, fiecare si-a facut observatiile, ministrul de resort s-a intors in tara cu observatiile acestea:

„Le vom analiza, vom corecta”.

Iata declaratiile facute de Klaus Iohannis:

„Acest termen stabilit este orientativ, nu este termen ultimativ, trebuie sa intelegem acest lucru, si deja Comisia incepe sa recomande tarilor sa lucreze la planuri bune mai degraba decat sa le termine intr-o anumita zi. Si noi, da, vom lucra pe PNRR pana cand va fi suficient de bun ca sa fie acceptat de Comisie si, mai important, implementat de noi.
Am auzit si eu la televizor tot felul de politicieni de la opozitie care anunta catastrofa. Nu este nicio catastrofa! Prima forma de Plan National a fost discutat cu Comisia, cu comisari, cu directori generali, cu directori, fiecare si-a facut observatiile, ministrul de resort s-a intors in tara cu observatiile acestea. Le vom analiza, vom corecta Planul, iar vor exista discutii la Bruxelles, vom face ultimele corecturi si Planul va merge inainte. Deci, acest Plan va fi lucrat pana este foarte bun si va fi implementat”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani