Grid star
eveniment

LEGE PENTRU CADRELE MEDICALE NEVACCINATE – Proiectul a fost scris. Iata ce prevede (Document)

Ministerul Sanatatii a pus in dezbatere publica Proiectul de lege privind stabilirea unor masuri in domeniul sanitar, pe perioada starii de alerta, pentru personalul din cadrul unor unitati publice si private.

Astfel, potrivit documentului, personalul este obligat sa prezinte certificat digital al UE privind COVID-19, in vederea atestarii indeplinirii uneia din urmatoarele conditii:
a) vaccinare impotriva virusului SARS-CoV-2 si pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete;
b) se afla in perioada cuprinsa intre a 15-a zi si a 180-a zi ulterioara confirmarii infectarii cu virusul SARS-CoV-2;
c) rezultat negativ certificat al unui test RT-PCR sau al unui test antigen rapid, pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat in conditiile stabilite prin ordin al ministrului sanatatii:


„Costurile privind activitatea de testare impotriva virusului SARS-CoV-2 sunt suportate de catre personalul din cadrul unitatilor publice.
Prin exceptie, pentru personalul din cadrul unitatilor publice care face dovada unor afectiuni care reprezinta contraindicatie la vaccinare, activitatea de testare se organizeaza, cu suportarea costurilor, de catre angajator"

Suspendarea contractelor de munca

Conducerea unitatilor publice si private ia masurile necesare in vederea verificarii certificatelor digitale al UE privind COVID-19 prin intermediul aplicatiei mobile ‘Check DCC’, precum si in vederea interzicerii accesului la locul de munca a personalului care nu indeplineste una din conditiile prevazute la art. 1 alin. (1) (adica vaccinare, testare sau trecerea prin boala-n.r.).
In situatia prevazuta la alin. (1), contractele in baza carora isi desfasoara activitatea personalul din unitatile publice si private se suspenda de drept, pe o perioada de 30 de zile.
Suspendarea inceteaza la data la care personalul prezinta certificat digital al UE privind COVID-19”.

Iata Proiectul de lege

*Expunerea de motive

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani