Grid star
eveniment

LEGE PENTRU MODIFICAREA CODULUI FISCAL – Proiect privind impozite mai mici. Beneficiarii sunt tinerii (Document)

Impozite mai mici pentru geniile Romaniei. Si mai multi bani. Asta prevede proiectul de lege privind modificarea Codului Fiscal aflat in Senat. Astfel, se propune majorarea plafonului neimpozabil pentru premiile obtinute de elevi, studenti si cadrele didactice coordonatoare, ca urmare a participarii lor la competitii, de la 600 lei la 1200 lei.

Potrivit expunerii de motive, participarea elevilor/studentilor la concursurile scolare si extrascolare reprezinta unul dintre dezideratele sistemului educational, insa, pentru a-i motiva, avem nevoie de multiple mecanisme eficiente, care si faciliteze parcursul tinerilor, un rol esential in formarea si desavarsirii elevului avand si cadrele didactice coordonatoare.

Premii simbolice

Astfel, pentru stimularea performantei scolare inalte din invatamantul preuniversitar in cadrul acestor concursuri, participantilor le sunt oferite si premii in bani. Din pacate, acestea sunt mai mult simbolice si nu rasplatesc pe deplin efortul depus de participanti, motiv pentru care trebuie adoptate masuri, inclusiv prin actualizarea legislatiei in domeniu, se arata in expunerea de motive"

"In momentul de fata, articolului 110, alin. (4), lit. a), din Legea 227/2015, prevede un plafon stabilit la 600 lei peste care toate premiile obtinute de contribuabili sunt impozabile. In forma actuala, acest articol are efecte si asupra premiilor obtinute de elevi si studenti in cadrul competitiilor scolare si exirascolare, fie ca vorbim despre olimpiade si/sau concursuri educationale.

In acest sens, este necesara actualizarea prevederilor articolului 110, alin. (4), prin diferentierea prevederilor legate de premii obtinute la concursurile scolare/ extrascolare de celelalte premii, inclusiv prin majorarea plafonului neimpozabil pentru premiile obtinute de elevi, studenti si cadrele didactice coordonatoare, ca urmare a participarii lor la competitii, de la 600 lei la 1200 lei”.

Accasta modificare ar facilita cresterea valorii premiilor oferite de organizatorii concursurilor scolare si extrascolare si ar reprezenta, in acelasi timp, o motivare suplimentara pentru elevi, studenti si cadrele didactice coordonatoare, precizeaza initiatorii.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani