Grid star
eveniment

LEGEA OFFSHORE VA FI DEPUSA IN PARLAMENT – Cat castiga statul

Coalitia de guvernare a finalizat draftul proiectului legii offshore care va fi depus vineri in Parlament. Potrivit noului proiect, pragurile de supraimpozitare raman aceleasi, dar se modifica baza de calcul, astfel ca, la final, impozitele ar urma sa fie mai mici.

De asemenea, companiile vor putea sa faca deduceri de pana la 40%, fata de 30% cat este in prezent.  Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, potrivit observatornews, ca prin proiect, statul roman va castiga 60%, iar OMV-ul si Romgaz-ul au 40% din beneficiile din gazul din Marea Neagra.

Noutatea proiectului

Ciolacu a adaugat ca o noutate a proiectului este ca statul roman sa fie prioritar la accesul la gaze. 
"Este o noutate. Intai cumpara statul roman si companiile romanesti acest gaz, apoi se poate exporta surplusul. Am discutat un pic si despre abordarea Romaniei in ceea ce priveste consumul, si cu Republica Moldova, cel mai vulnerabil stat din Europa, in acest moment, in fata acestei agresiuni a lui Putin. Toata Europa trebuie sa ajute Republica Moldova”, a spus liderul PSD, precizand ca sunt mai multe praguri de impozitare.
"Cert este (..) statul roman va castiga 60%, companiile, sunt doua, OMV-ul si Romgaz-ul, companii de stat, totusi, au 40% din beneficiile din gazul din Marea Neagra. Noutatea este si aceasta abordare pe onshore, de mare adancime, acele zacaminte majore, la mare adancime, descoperite in judetul Buzau, in judetul Braila”, a mai spus Marcel Ciolacu. 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani