Grid star
criptomonede

„LEGENDA WALL STREET" AVERTIZEAZA – „As fi foarte atent cu Bitcoin. Nu e in interesul SUA sa promoveze un substitut pentru dolar”

Pretul Bitcoin continua sa scada pe un trend de vanzare masiva care a sters aproape 400 de miliarde de dolari de pe piata cripto in doar cateva saptamani, in pofida previziunilor optimiste ale analistilor. Luni, 13 septembrie, Bitcoin se tranzactioneaza in jurul valorii de 44.000 de dolari, in scadere cu 4% fata de ziua precedenta si cu aproape 15% mai putin in raport cu saptamana trecuta. Este un moment speculat de marii investitori institutionali, cum ar fi Microstrategy, care a anuntat luni achizitia a inca 5050 BTC.

Bitcoin s-a prabusit sub 50.000 de dolari saptamana trecuta, ajungand sa revina la nivelul de 40.000 de dolari, un prag urmarit cu atentie de analistii din piata. In prabusirea sa, cea mai puternica criptomoneda antreneaza pretul Ether (o depreciere de 19% in ultima saptamana), Cardano (minus 17% in ultimele 7 zile, Solana, Ripple XRP si Binance BNB, toate aflate pe o curba descendenta a pretului situata intre 12 si 24%.

Sfidand vocile optimiste din piata cripto, investitorul miliardar Leon Cooperman (foto) a avertizat inca dinaintea acestei prabusiri in lant a preturilor, intr-un mesaj catre potentialii cumparatori de criptomonede, sa „fie foarte atenti” cu Bitcoin - adaugand ca nu crede ca „are mult sens”, potrivit forbes.com.

Presupun ca as fi foarte atent la bitcoin”, a declarat pentru CNBC legenda Wall Street, Leon Cooperman. „Daca nu intelegi #bitcoin, inseamna ca esti batran. Am 78 de ani. Sunt batran. Nu inteleg. As fi foarte atent cu #btc. Nu are prea mult sens si daca sunteti ingrijorati in legatura cu preferinta mea pentru aur, raman la parerea ca acesta ar fi o solutie mai buna pentru a stoca valoare”, spune Lee Cooperman intr-un interviu postat de CNBC pe twitter.com.

Legenda Wall Street, Cooperman, spune ca Guvernul SUA va lua masuri sa stopeze ascensiunea Bitcoin

Cu toate acestea, Cooperman, a carui avere, potrivit estimarilor Forbes, se ridica la aproximativ 2,5 miliarde de dolari, a tinut sa precizeze ca nu intelege mecanismul bitcoin. Insa el continua sa avertizeze ca guvernul SUA se va opune, in cele din urma, criptomonedei.

Un lucru pe care il stiu este ca nu este in interesul guvernului SUA sa promoveze un substitut pentru dolarul SUA”, a spus Cooperman.

Saptamana trecuta, El Salvador a devenit prima tara din lume care a adoptat bitcoin ca mijloc legal de plata, unii prezicand ca alte tari vor urma exemplul. Cu toate acestea, adoptarea istorica a bitcoin nu a contribuit prea mult la sustinerea pretului criptomonedei, asa cum se asteptau analistii.

Bitcoin a pierdut aproximativ 15% din valoare in ultimele sapte zile, in timp ce Ether, a doua cea mai mare criptomoneda dupa Bitcoin, a scazut cu aproape 20%.

Saptamana trecuta, doi bancheri centrali de renume, guvernatorul Riksbank, Stefan Ingves si guvernatorul Bancii Mexicului, Alejandro Diaz de Leon, au avertizat ca Bitcoin si alte criptomonede risca sa se prabuseasca si nu reprezinta „o buna garantie a valorii”.

MicroStrategy a mai cumparat luni 5.050 de bitcoini, in valoare de circa 227 milioane dolari

In pofida acestor avertismente, marii investitori institutionali continua ca acumuleze Bitcoin. Astfel, MicroStrategy a declarat luni ca a cumparat aproximativ 5.050 de bitcoini pe care i-a adaugat la portofoliul sau cripto impresionant, scrie coindesk.com

Compania de software de business-intelligence detine acum 114 042 bitcoini, care au fost achizitionati pentru un total de 3,16 miliarde de dolari si la un pret mediu de 27.713 dolari pe bitcoin.

MicroStrategy, listata in Nasdaq, a declarat ca a cumparat aproximativ 8.957 de bitcoini pentru 419,9 milioane de dolari in numerar in al treilea trimestru intre 1 iulie si 12 septembrie 2021. In august, compania a dezvaluit ca a mai cumparat 3.907 de bitcoin la un pret mediu de aproximativ 45.294 dolari pe moneda. CEO-ul Michael Saylor a facut din achizitia Bitcoin un al doilea mandat pentru compania sa. Cealalta activitate a companiei este dezvoltarea de software de business intelligence.

MicroStrategy detine atat de multi bitcoini, incat unii investitori il folosesc ca un proxy pentru investitii in criptomoneda.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani