Grid star
eveniment

LIBERALIZAREA PIETEI DE ENERGIE ELECTRICA – Iata cum puteti gasi cele mai bune oferte

Liberalizarea pietei de energie electrica de la 1 ianuarie 2021 a creat o intreaga dezbatere, puncte de vedere pro si contra, dar si o multime de intrebari cu privire la alegerea furnizorilor si a celor mai bune oferte.

Una din solutiile la indemana pentru a alege in cunostinta de cauza si a gasi cea mai buna oferta: comparatoarele de tarife pentru ofertele furnizorilor de gaze naturale si energie electrica.

Acestea sunt acum disponibile si pe pagina web a autoritatii de concurenta, www.consiliulconcurentei.ro.

In contextul liberalizarii pietei de energie electrica, comparatorul de tarife realizat de Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei – ANRE a fost accesat de multi consumatori casnici pentru a analiza ofertele furnizorilor, ceea ce a dus la o ingreunare a functionarii acestuia.

Ca urmare, Consiliul Concurentei si ANRE au decis ca cele doua platforme pentru compararea ofertelor (gaze naturale si energie electrica) sa poata fi accesate si de pe site-ul autoritatii de concurenta, datele si informatiile din aplicatie fiind furnizate de ANRE.

Ofertele furnizorilor

Comparatoarele de tarife sunt aplicatii prin intermediul carora consumatorii pot analiza ofertele furnizorilor de gaze naturale si energie electrica si pot accesa, in mod direct si centralizat, informatii privind ofertele furnizorilor, documentele necesare incheierii contractelor, modalitatea de transmitere catre furnizori a documentelor.

De asemenea, utilizatorii pot face simulari privind valoarea facturii, prin introducerea datelor referitoare la consumul lunar si la pretul de furnizare din contractul actual, putand, astfel, compara ofertele pentru a o alege cea care corespunde cel mai bine nevoilor lor.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani