Grid star
eveniment

LIVIU DRAGNEA LE-A DAT, PNL-USR A TAIAT – Parlamentul, luat cu asalt de tractoare. Romanii ies in strada miercuri

Agricultorii ies cu tractoarele sa protesteze la Palatul Parlamentului: „Agricultura este lovita din toate partile! Guvernantilor, cu ce v-au gresit fermierii?”, intreaba acestia.

Agricultorii reclama, printre multe altele, si renuntarea la programul Tomata, initiat de PSD pe vremea cand partidul era la putere si era condus de Liviu Dragnea

Asociatia Forta Fermierilor va organiza miercuri, 26 mai 2021, incepand cu orele 12.00, un mars de protest al tractoarelor in jurul Palatului Parlamentului. Principala solicitare a fermierilor este de a pune agricultura nationala intre prioritatile strategice ale acestui an si este adresata tuturor parlamentarilor din actuala majoritate si liderilor politici ai partidelor la putere. Tema actiunii de protest va fi: “Guvernantilor, cu ce v-au gresit fermierii? Subfinantare cronica: Agricultura, lovita din toate partile!”

Membrii Asociatiei Forta Fermierilor anunta ca isi propun ca prin acest protest public sa opreasca bataia de joc la care este supus sectorul agroalimentar: subventii de la bugetul national injumatatite fata de 2020, intarzierea demararii noilor sesiuni de depunere a proiectelor europene, blocajul financiar din sectorul cresterii bovinelor, colapsul sectorului de crestere a porcinelor, problemele noi din sectorul cresterii pasarilor, renuntarea la programul Tomata, excluderea investitiilor in irigatii si a celor opt depozite regionale din PNRR, riscul de insolventa pentru fermierii afectati de seceta in 2020 din cauza neacordarii despagubirilor, lipsa unei consultari reale cu fermierii pentru implementarea Politicii Agricole Comune 2021-2027:

„Protestul de miercuri, 26 mai 2021, este autorizat de catre Primaria Municipiului Bucuresti si are doua componente: intre 12.00 - 12.30, deplasare cu tractoarele in jurul Palatului Parlamentului, cu punct de plecare si incheiere parcarea de langa Academia Romana din Calea 13 Septembrie si intre 12.30-16.00, protest al fermierilor in fata Palatului Parlamentului in alveola din dreptul Parcului Izvor.

Subfinantarea cronica

‘Acest protest este al tuturor fermierilor romani, fie ca sunt din sectorul vegetal, fie ca sunt din zootehnie. Subfinantarea cronica a agriculturii este o problema la nivel intregii tari. Vorbim de securitatea alimentara a Romaniei si de viitorul satului romanesc. Toti fermierii care doresc sa vina la acest protest sunt bineveniti, este important ca mediul asociativ din agricultura sa vorbeasca pe o singura voce. Am ales ca loc al protestului Palatul Parlamentului pentru ca Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului roman, conform Constitutiei. Iar acesti fermieri, carora le-a ajuns cutitul la os, sunt parte a poporului roman, si hranesc acest popor, iar semnalul lor de alarma trebuie ascultat si, mai departe, gasite solutii pentru rezolvarea problemelor din agricultura’, a declarat Vlad Macovei, presedintele Asociatiei Forta Fermierilor.
Mentionam ca revendicarile membrilor Asociatiei Forta Fermierilor nu au continut politic. Respectam actuala majoritate parlamentara, ii vom cere doar, raspicat, sa ii respecte pe fermierii romani si, deopotriva, pe consumatorii romani. Nu vom permite niciun moment, la protestele ce vor fi organizate, transmiterea de mesaje politice, indiferent ca vor veni de la Putere sau din Opozitie".

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani