Grid star
eveniment

HOTARARE DE GUVERN PENTRU PENSIONARII MILITARI - Executivul  a modificat conditiile

Guvernu Ciuca a adoptat hotararea privind stabilirea numarului de bilete de tratament balnear si de recuperare, a conditiilor si modului de acordare, precum si a modului de distribuire sau de decontare a acestora in sistemul pensiilor militare de stat.


Executivul  a modificat conditiile specifice de ierarhizare si punctajele aferente care se utilizeaza pentru ierarhizarea pensionarilor militari si persoanelor beneficiare ale prevederilor actelor normative cu caracter reparatoriu care solicita de bilete de tratament balnear si de recuperare.
Astfel, pentru a evita aparitia unor situatii dezavantajoase pentru pensionarii militari, la realizarea punctajului aferent pentru ierarhizarea solicitantilor de bilete de tratament si recuperare, se va lua in calcul cuantumul net al drepturilor de pensie. Pana acum, pentru realizarea punctajului se avea in vedere cuantumul brut al pensiei, arata Palatul Victoria.
Totodata, beneficiarii care au acelasi punctaj se ierarhizeaza in functie de cuantumul net al pensiei, de la mic la mare.
De asemenea, vor beneficia de bilete de tratament si persoanele cu pensii cuprinse intre  2001 lei si 2500 lei.

Risc de excludere

Aceasta categorie nu era inclusa in prevederile HG  nr. 998/2020 si cei care au pensiile in acest cuantum ar fi putut fi exclusi de la acest drept din cauza realizarii unui punctaj mai mic comparativ cu beneficiarii ale caror cuantumuri nete s-ar situa intre 2501 si 3000 lei.
Modificarea este necesara pentru evitarea situatiilor care pot genera disfunctionalitati in activitatea sistemului pensiilor militare de stat in ceea ce priveste acordarea biletelor de tratament balnear si de recuperare. Potrivit HG nr. 998/2020, in fiecare an, 5% din numarul pensionarilor aflati in plata la fiecare casa de pensii sectoriala vor beneficia de bilete, respectand anumite criterii de selectie.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani