Grid star
eveniment

MAI MULTI BANI PENTRU PRIMARI – Indemnizatiile pot fi majorate cu 50%. Ordonanta a fost adoptata. De prevederi beneficiaza si presedintii si viceprresedintii consiliilor judetene

Guvernul a aprobat Ordonanta pentru modificarea art. 16 din Legea-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice.


Actul normativ prevede posibilitatea majorarii, in limita bugetului aprobat cu aceasta destinatie, a indemnizatiilor lunare ale presedintilor si vicepresedintilor consiliilor judetene, ale primarilor si viceprimarilor unitatilor administrativ-teritoriale care implementeaza proiecte finantate din fonduri europene nerambursabile si/sau fonduri externe rambursabile, precum si prin Mecanismul de redresare si rezilienta cu pana la 50%.

Prevederile actului normativ

De asemenea, personalul din aparatul propriu al consiliilor judetene, primariilor si consiliilor locale, din institutiile si serviciile publice de interes local si judetean din subordinea acestora, dupa caz, nominalizat in echipele de proiecte finantate din fonduri europene nerambursabile si/sau fonduri externe rambursabile, precum si personalul implicat in implementarea Mecanismului de redresare si rezilienta, va beneficia de un nivel al veniturilor salariale plafonate la nivelul indemnizatiei lunare a:
-functiei de viceprimar sau, dupa caz, a indemnizatiei lunare a vicepresedintelui consiliului judetean;
-a viceprimarului municipiului Bucuresti, corespunzator nivelului de organizare: comuna, oras, municipiu, sectoarele Municipiului Bucuresti, Primaria Generala a Municipiului Bucuresti, cu incadrarea in bugetul aprobat .

Se lucreaza la regulament

Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei si Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene vor elabora Regulamentul-cadru pentru aprobarea criteriilor pe baza carora se stabileste procentul de majorare salariala. Vor fi,instituite si conditiile de infiintare a posturilor in afara organigramei, in cadrul institutiilor si/sau autoritatilor publice care implementeaza proiecte finantate din fonduri europene nerambursabile si/sau prin Mecanismul de redresare si rezilienta. Regulamentul-cadru va fi aprobat prin hotarare a Guvernului.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani