Grid star
eveniment

MAJORITATEA ROMANILOR SPUN CA SITUATIA LOR FINANCIARA VA STAGNA – 36% considera ca lucrurile se vor inrautati. Cresterea preturilor este principala ingrijorare

Cresterea preturilor, inflatia si costul de trai, situatia economica, sanatatea si educatia sunt pe primele locuri intre preocuparile romanilor la inceputul lui 2023. Potrivit unui barometru al Comisiei Europene, majoritatea romanilor considera ca propria situatie financiara/economica va stagna (40%) sau chiar se va inrautati (36%) in urmatorul an, perceptie ce se extinde si la nivel national (31 si, respectiv, 41%) si european (32 si, respectiv, 34%).

Ca urmare a razboiului din Ucraina, si situatia internationala reprezinta o preocupare, atat din punct de vedere economic, cat si de securitate. Dupa doi ani de pandemie si unul de razboi in imediata vecinatate, romanii pun pe primul loc intre preocuparile lor cresterea preturilor, inflatia si costul de trai, atat in ce priveste situatia personala (51%), cat si opinia cu privire la situatia nationala (53%) si cea de la nivel european (30%).

Pe plan personal si national, situatia financiara proprie (22%) si cea economica a tarii (29%) se claseaza pe locul doi, urmate de sanatate (17%, atat la nivel personal, cat si national). In ceea ce priveste Uniunea Europeana, romanii claseaza situatia internationala pe locul doi ca preocupare (28%), urmata de resursele de energie (19%).Majoritatea romanilor considera ca propria situatie financiara/economica va stagna (40%) sau chiar se va inrautati (36%) in urmatorul an, perceptie ce se extinde si la nivel national (31 si, respectiv, 41%) si european (32 si, respectiv, 34%).

 

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani