Grid star
business capital

MARELE FALIMENT – Dintre cei 350.000 de corporatisti care lucrau in Bucuresti, peste 70.000 sunt deja someri

Se anunta un urias faliment. Un faliment care va lovi in plin corporatiile. Situatia este deja alarmanta: dintre cei 350.000 de corporatisti care lucrau in Bucuresti in februarie 2020, peste 70.000 sunt deja someri.

Cifrele au fost dezvaluite de cunoscutul avocat Gheorghe Piperea, care atrage atentia ca falimentul marilor companii va produce efecte in lant, urmand ca aceeasi soarta sa o aiba si IMM-urile, ceea ce va insemna mai multi someri si deci un consum mai redus. De asemenea, odata cu falimentul se vor inmulti executarile silite, multi dintre romani urmand sa isi piarda casele, spre exemplu.

Gheorghe Piperea explica intr-o analiza pe pagina sa de Facebook, de marti, 25 august 2020, ca mai mult de 40% din spatiile de birouri din Bucuresti, Cluj, Timisoara, Iasi, Sibiu sau Brasov sunt in prezent goale, iar metroul din zona Pipera, cartierul cu cele mai multe corporatii si cel mai aglomerat loc din tara in urma cu 6 luni, are un trafic curent cu peste 60% mai mic.

Prezentam analiza avocatului Gheorghe Piperea:

“Destinul este o curva (ca sa ma exprim in limbaj corporatrist - karma is a bitch). La ora actuala, mai mult de 40% din spatiile de birouri din Bucuresti, Cluj, Timisoara, Iasi, Sibiu, Brasov etc. sunt goale, caci corporatristii sunt, de felul lor, niste eroi extrasi din reclamele de la tv platite de guvern cu zeci de milioane de euro - ei stau acasa, ca sa salveze niste vieti; metroul de la Aurel Vlaicu, cel mai aglomerat loc din tara acum 6 luni, are un trafic curent cu peste 60% mai mic; strazile din 'cartierul' Pipera sunt mai mult decat relaxate - se poate circula ca la tara, fara aglomeratie bara la bara; in mall-ul Promenada, cel mai aglomerat si cel mai arogant din tara, e pustiu; la fel sunt si restaurantele, cafenelele, fa(s)t - food - urile si salile de evenimente festive din zona - pustii; in show-room-urile de masini scumpe din zona bate crivatul.

Daca starea de alerta mai dureaza pana la Craciun (nota - sunt mari 'sanse' sa dureze, caci pan Rafila ot OMS spunea ieri ca trebuie sa ne pregatim inca de pe acum pentru 'noul val' de Craciun) toate aceste afaceri, mari sau mici, incepand cu dezvoltatorii imobiliari si cu mall-urile din zona si terminand cu ultima dugheana care vinde covrigi si pepsi la dozator, o sa dea faliment.

Nu a fost buna cresterea economica pe baza consumului, ca era de la 'ciuma rosie', era nesustenabila, era cah. E, iata ca vine 'noua normalitate', o lume noua care este precedata de distrugerea prin faliment a lumii vechi. Din cei cca 350 de mii de corporatisti care lucrau in Bucuresti in februarie 2020, mai mult de 70 de mii sunt deja someri (sunt, deci, doar tristi, nu si corpora-tristi); odata cu falimentul corporatiilor la care lucreaza, numarul corporatristilor se va injumatati. Cu falimentul marilor intreprinderi vin si falimentele in lant ale IMM-urilor, care iminseamna si mai multi someri, deci un consum si mai redus. Deci un comert de retail si mai redus. Deci productie interna si mai redusa, in favoarea cresterii importurilor. Turismul - la sfantu’ asteapta.

Cu somajul vine si executarea silita si evacuarea din casa cumparata pe credit ipotecar, pentru ca nu mai sunt bani de rate. Facturi la utilitati, rechizite scolare, imbracaminte si incaltaminte pentru copii, concedii, petreceri de sencsgiving si crismas - la anu’ si la multi ani.

Et cetera omnes.

Vedeti acum de ce nu era buna cresterea economica bazata pe consum sanatos, alimentat cu venituri de tip salarial in crestere?

Se zice ca Cel de sus nu bate cu parul.

Revolutia m...i a infrant”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani