Grid star
business capital

CITU ACUZA – Fostul premier Florin Citu cere retrimiterea proiectului de buget pe 2024 la Guvern: “Bugetul este ilegal”

Fostul premier al Romaniei Florin Citu (foto) solicita retrimiterea la Guvern a proiectului de buget pentru anul 2024, aflat in dezbaterea Parlamentului.

Citu acuza inexistenta aviziului Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT). In acest sens, intr-o postare de marti, 19 decembrie 2023, facuta pe pagina sa de Facebook, Florin Citu (senator PNL si fost ministru de Finante in Guvernul Orban) sustine ca in lipsa avizului CSAT (vezi facsimil) bugetul este unul ilegal.

Pentru a-si argumenta solicitarea, Citu aminteste episodul din 2018, cand sedinta CSAT pentru avizarea bugetului de stat a fost intrerupta intrucat nu exista unanimitate, astfel ca avizul nu putea fi emis.

Redam postarea fostului premier si ministru de Finante Florin Citu:

Bugetul pentru 2024 nu are avizul CSAT! Trebuie sa fie retrimis la guvern!

Proiectul bugetului pentru 2024 a ajuns la Parlament fara avizul CSAT. Nu a existat nicio sedinta CSAT pentru a aviza bugetul. Pentru cei care au uitat in 2018 sedinta CSAT pentru avizul bugetului a fost intrerupta pentru ca nu exista unanimitate si avizul nu putea fi emis.

Opinia CSAT pe buget este mult mai importanta in acest an (si cu razboi la granita) deoarece proiectul de buget incalca decizia CSAT din 1 martie 2022 care spune ca bugetul MApN este de 2,5% din PIB. Ciolacu a alocat DOAR 2,2% din PIB.

Fara acest aviz bugetul este adoptat ilegal! Cum a iesit bugetul din guvern fara avizul CSAT?

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani