Grid star
business capital

RAPORTUL FIRMELOR DE ASIGURARI - 18 milioane de lei achitate pentru acoperirea daunelor produse de cutremure

Cutremurul a fost motivul pentru care, in primele 7 luni ale acestui an, asiguratorii membrii ai Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR) au deschis peste 3.600 de dosare de dauna, in baza asigurarilor pentru locuinte si a celor pentru bunuri si proprietati dedicate companiilor.

In aceeasi perioada, au fost achitate despagubiri in baza politelor pentru locuinte si a celor pentru companii de aproape 18 milioane de lei, doar pentru acoperirea daunelor produse de cutremure.

Plata despagubirilor

In 2022 companiile de asigurari au achitat proprietarilor de locuinte despagubiri de peste 43,3 milioane lei pentru acoperirea prejudiciilor cauzate de incendii locuintelor, in baza asigurarilor facultative. Potrivit UNSAR, cutremurul si incendiul continua sa fie principalele riscuri de care se tem romanii atunci cand vine vorba despre locuintele lor (peste 50%), conform celui mai nou studiu sociologic realizat de IRES la solicitarea UNSAR. Acest top al riscurilor este completat de furtuni si vijelii (29% dintre romani), explozii (22%), inundatii naturale (21%), furturi (18%) si alunecari de teren (13%).

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani