Grid star
eveniment

MENTINEREA ACTIVITATII FABRICII DE ZAHAR LUDUS – Guvernul a decis sa inceapa negocierile

Guvernul a aprobat un Memorandum prin care ministerul Agriculturii condus de Adrian Chesnoiu (foto dreapta) este mandatat in demararea negocierilor pentru mentinerea activitatii fabricii de zahar de la Ludus – SC TEREOS RO SA.


Mandatarea are loc in contextul deciziei Grupului Tereos, care detine una dintre ultimele doua fabrici de procesare a zaharului din sfecla din Romania, de a inchide unitatea situata in Ludus, judetul Mures, ce functioneaza de peste 60 de ani.
Potrivit ministerului Agriculturii, in contextul geo-politic actual, mentinerea in activitate a fabricii de zahar de la Ludus - SC TEREOS RO SA ar asigura sustinerea cultivatorilor de sfecla de zahar arondati, pastrarea locurilor de munca pentru salariatii fabricii, mentinerea unei concurente pe piata interna a zaharului, precum si preintampinarea unor dezechilibre in balanta comerciala.

Se cauta solutii

"Reamintim ca, in urma anuntului de inchidere a fabricii de zahar SC Tereos RO SA, conducerea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a initiat discutii cu Federatia Cultivatorilor de Sfecla de Zahar din Romania, cu Patronatul Zaharului si cu reprezentantii conducerii fabricii SC Tereos RO SA pe aceasta tema. De asemenea, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a adresat o scrisoare omologului sau din Franta cu privire la  identificarea solutiilor pentru mentinerea integritatii fabricii de la Ludus in vederea continuarii activitatii. Pana in anul 2021, zaharul obtinut din sfecla de zahar cultivata in Romania a asigurat aproximativ 25% din necesarul de consum intern de 500.000 tone zahar/an”, arata ministerul Agriculturii.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani